13/09/2010 05:24
dany Posts: 19819
|
כן לימור ברוכה הבאה סמיילי על הספרים? על האנשים? על הפוסטים? כתבי לנו אנחנו אוהבים עוד אנשים........... שנה טובה וגמר חתימה טובה דני
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:47
מיכל שרון Posts: 1318
|
לימור.. איזה כיף.. אורחת חדשה.. למה רק סמיילי?! תכתבי לנו גם משהו... כדאי לך.. באמת..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:40
לימור בד Posts: 1
|
מיכל שרון כתב:
מימי!!! איזה הפתעה נעימה.. ביחד על הפורום הלילה.. אני שמחה שנכנסת והצחקת אותי לאללה עכשיו.. מתה עליך.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:34
|
מימי!!! איזה הפתעה נעימה.. ביחד על הפורום הלילה.. אני שמחה שנכנסת והצחקת אותי לאללה עכשיו.. מתה עליך.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:33
|
אבי יקירתי.. איזו נוכחות יומיומית כמעט.. אנחנו עוד נתרגל תיזהרי.. האמת לא שווה אם לא מצא חן בעינייך הסיפור.. אם את בקטע של המלחמה והכל אז יש סופר מדהים שנקרא אנתוני ביוור שכותב את הספרי היסטוריה הכי מרתקים שקראתי מימיי ויש לו שניים רק על מלחמת העולם השנייה - נפילת ברלין וסטלינגרד ואם אני לא טועה ומטעה הוא כתב גם עוד ספר שנקרא גולאג. לא יכולתי לעזוב אותם והם היו פשוט מרתקים ומעשירים בידע בצורה מטורפת ולאובססיבית שואה כמוני (קצת עבר לי מאז פולין) זה היה משהו לא נורמלי. בטוח שאת הספרים שלו תמצאי גם באנגלית..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:30
מימי Posts: 117
|
היי דני, ממש הזכרת לי את עצמי כילדה, בולעת את הספר בדרך מהספריה לבית, עד שהורי נאלצו לרשום אותי גם לספריה פרטית בה החלפתי שני ספרים ביום, בספריה העירונית עוד ספר=סה"כ 3 ביום, כל יום. כעת שאני חושבת על זה-מתי היה לי זמן לאכול ולהשמין? גם אני אהבתי את ספרו של יאיר לפיד על אבא שלו, היה מרגש ביותר. דוד גרוסמן אהוב משכבר הימים והציטוט מספרו הבלתי נשכח-"יש ילדים זיג-זג" :ללבוש שחור זה מרזה, וכן גם פסים לאורך, אבל הכי מרזה זה לעמוד ליד מישהו יותר שמן ממך..... גרוסמן מבין לליבו של השמן....
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 22:23
מימי Posts: 117
|
ספרים ואוכל הם האהבות הכי גדולות אצלי. לאכול אני שמחה תמיד, אפשר להזמין אותי בכל יום ובכל שעה, ואני מוכנה לזלילה. ספרים זה קצת יותר מורכב, לפעמים אין מצב רוח אז אני לא קוראת, וכשייש מצב רוח אני מסוגלת לחסל ספר ביומיים-שלושה. כהכנה לנסיעה לסין, קראתי בשנית את הספר המצויין של ליסה סי " נערות שנגחאי"-שכתבה גם את: "סיפור כתוב במניפה"-גם הוא על סין. "פרש הברונזה" כבר מחכה שאחזור אליו מחו"ל. לדרך לקחתי את " החיים על-פי לובקה" של לורי גראהם שאמור לספר על זמרות בולגריות מבוגרות הנוסעות להופיע בארה"ב-לזכר המוצא הבולגרי של משפחתי. אני ממליצה בחום גם על הנערה עם קעקוע דרקון-והחלק השני שלו. גם הסרט השוודי באותו שם-מומלץ. זה הזמן לאחל לכולנו שנה של קריאת ספרים במקום זלילות ובולמוסים.......
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 20:11
מיכלי - בניו יורק היה מעולה!!! קצר מאד (סה"כ 4 ימים ללא הטיסות), לא הספקתי ללכת לשום הופעה כי לא היה לי זמן והעדפתי לפגוש כמה שיותר חברים, היה פשוט נהדר והחתונה של החבר הטוב שלי היתה כייפית , היה מזג אויר קייצי וחם בקיצור מושלם! כל פעם שאני נוסעת לשם אני זוכרת כמה אני אוהבת את האנרגיות בעיר הזאת....הנסיעה הבאה שלי היא בסוף פבואר למיאמי....עוד חבר טוב שמתחתן - חתונה של ארבעה ימים כאשר קוד הלבוש הוא BLACK TIE כלומר פורמאלי לגמריי - התוכנית שלי היא: לרדת לפחות עשרה קילו עד אז או יותר נכון עד ינואר ולקנות שמלה מפוארת במכירות של קריסמס........
לגבי ספרי ההמשך - האם הם טובים? כי הסיפור לא היה מעולה לגמריי אני אהבתי את התיאורים של המלחמה, התקופה וכל זה יותר מאשר את הסיפור עצמו.
דרך אגב..את מוזמנת, הספה מעולה :-) רק תודיעי לי מראש כי יש רשימת המתנה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 07:26
|
אבי יקרה ורחוקה (אך קרובה לליבנו) כמובן גם לך שנה טובה ומתוקה יקירתי!!! אני ממש שמחה לקבל אות חיים ממך.. איך היה בניו יורק? תפסת במקרה איזה הופעה בתפוח הגדול?
לגבי הספר, קראתי ואם אהבת יש לה כבר 2 ספרי המשך - טטיאנה ואלכסנדר וגן הקיץ.
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 01:53
|
אתן מזכירות חוויות ילדות וספרים........ אז אני מדברת איתכן על שנות החמישים שמירי יודעת על מה אני מדברת בתים של עולים חדשים ספרים בעברית זה לא היה חזון נפרץ..... ספריה ציבורית ילדה שמנמודה הולכת יום יום לספריה יושבת שם גומרת ספר ולוקחת אחד או יותר הביתה בדרך בהליכה עוד ספר........ את סיפרי הבנים כמו יד הנפץ גמרתי לפני שהבנים עוד התחילו בכלל לקרוא..... סבא שלי עליו השלום נרשם כמנוי לספרית עם עובד וכך היו מגיעים הביתה הספרים עם הכריכה הצבעונית והמפוספסת..... ושם הכרתי עולמות נהדרים על אפריקה...... על אירופה........ על אמריקה...... מי ידע על המקומות הללו לולא הספרים.. אנציקלופדיות היו החברים הטובים ביותר שלי "מעיין" ומכלל פשוט ישבתי וקראתי ערכים.. ואחר כך בכיתה שהיו שואלים שאלות שהיו קוראים להם שאלות טרוויה.. תמיד היתה מי שידעה .טוב שמנמודה מה יש לה לעשות חוץ מלקרוא ספרים........ שלא נדבר על כך שסבא היה מביא לי ספרים מספרית מקום העבודה שלו בית חרושת המגפר לנעלים במפרץ חיפה..... מסכן עליו השלום הוא לא ידע בידיוק מה הוא מביא לי וכך שוב נגלו עלמות "אסורים" זה היה כייף מושלם. מיכלי אני מתחברת אליך ואל דויד גרוסמן עם אישה בורחת מבשורה........ הזכיר לי את עגנון..... עכשיו קוראת את יאיר לפיד על אבא טומי מרגש ביותר....... אות מאבשלום היה מקסים.......אתמול סיימתי את הכלב היהודי גם צחקתי וגם בכיתי איזה כלב.... הסתכלתי על הכלב שלי וחשבתי האם הוא גם מרגיש כאלו דברים מי יודע??????? ובין לבין גם רם אורן שאני לא ממש אוהבת אבל אם הוא נמצא גם אותו בולעים........ ושוכחים על מה היה רק איזה סיפור רקע...... הפעם זה היה על משפחות הפשע.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2010 01:22
פורום יקר, שנה טובה מלונדון!!! אני קראתי עכשיו את פרש הברונזה - מתורגם אבל שווה ביותר, רומן שמתרחש בזמן מלחמת העולם השנייה בלנינגרד, עם תיאורים חזותיים מדהימים מה שחיזק אצלי את הסקרנות לכל נושא מזרח אירופה ורוסיה בזמן המלחמה הקרה - בדיוק לפני שנסעתי לברלין.... אני גם בין אוהבי הספרייה, סבתא שלי היתה ספרנית בעיריית קרית אתא..וכיום אני קונה ספרים במשקל - גם בלונדון יש מלא מבצעים של אחד + וכל זה חג שמח אבי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 23:49
דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
אכן כייף לקרוא ספרים אך לא תמיד יוצא לימודים כמובן טולי יקרה תודה על משפט חזק ובטוחה שתהיי אלופה בשקילה שנה מתוקה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 22:54
|
יעלי אני סובלת מאותה תופעה בדיוק.. את בחברה טובה תהיי רגועה...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 20:45
שאפתנית Posts: 8392
|
אכן אין הנאה צרופה וגדולה יותר מלהתענג על ספר. הכי כייף זה לקרוא ספרים כי אז נסחפים לעולם אחר, נשבים בקסמו של הספר, הדמויות וההתרחשויות. תחושה של ניתוק מהמציאות והיסחפות אין סופית בעולם אחר. גם אני מתה על ספרים, אני משתדלת לקרוא כמה שיותר ומתי שאפשר. עיתונים למעט מנטה אני בכלל לא אוהבת לקרוא וספרים הם מחלה שבה אני מדביקה גם את ילדי. גם אני זוכרת מילדותי מיכלי את הביקורים הדחופים בספריה העירונית, זו חוויה. עד היום אני אוהבת להיכנס לחנויות ספרים ופשוט לדפדף ולהריח את הספרים. זה ממכר. קריאה מהנה יקירותי, שאפתנית
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 20:41
יעלי Posts: 589
|
גם אצלי הספרים זו מחלה... אני קונה אותם במשקל, ותמיד שומרת את הספר שנראה לי הכייפי ביותר להזדמנות מיוחדת כמו נסיעה לחופש או לחו"ל. בנסיעות לחו"ל אני תמיד עם משקל עודף בגלל הספרים כי אני בהסטריה שחלילה יגמר לי מה לקרוא לפני שתגמר הנסיעה. פעם הייתי בכזאת מצוקה שממש בדקתי כמה דפים שלא נקראו עוד נשארו, והקצבתי מס' עמודים ליום!!! ממש מופרעת...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 20:03
|
טוב מירי.. ביקשת המלצות.. אז האחרון שלי היה תש"ח של יורם קניוק.. האמת זה הראשון שלי של קניוק ואני פשוט מאוהבת.. אני באופן כללי פשוט מתענגת על סופרים שכל הכתיבה שלהם היא שיר הלל לשפה העברית, שיש להם יכולת ליצור דימויים יש מאין ולתאר בצורה מופלאה את היומיום הרגיל והפשוט.. אז יורם קניוק הרגע נכנס לקטגוריה הזו יחד עם מאיר שלו אהובי ודוד גרוסמן שהאחרון שלו "אשה בורחת מבשורה" היה פשוט מופתי בעיניי.
חוץ מזה, ברשימת ההמלצות יש כל כך הרבה ספרים שאין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל..
הנה אנקדוטה.. מגיל 6 כל קיץ ופסח הייתי "נשלחת" לקיבוץ למספר שבועות לסבא וסבתא.. וכל חופש כזה התחיל בביקור בספריית ילדים בקיבוץ שבה הייתי מבקרת כל יום.. פשוט הייתי לוקחת ספר ונשכבת ליד סבתא שלי במתפרה על שולחן הגזירות הענק עם כרית ושמיכה וקוראת שעות ובמהירות.. עד גיל 10 סיימתי את כל ספריית הילדים וסבתא שלי נאלצה לקחת אותי איתה לספריית המבוגרים.. סתם זכרון מתוק... שעושה לי צביטה של געגוע.. בעיקר לסבתא.. ועכשיו נהייתי כולי רגשנית..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 19:10
EFF Posts: 6397
|
אוה....נושא אהוב עלי ספרים ...אני מוכנה להתחלק איתכם במידע. אצלי אין מצב שליד המיטה לא מונחים כמה ספרים..זה שאני קוראת והבאים בתור..עכשיו אני קוראת את הספר "לב מתעורר" של גייל הר אבן. עדיין אינני "סגורה" בנושא אם אהבתי או לא..אתקדם מעט ואראה..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 18:23
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
דני יקרה ובנות מתוקות גם אני תולעת ספרים.... אהבה גדולה שלי מהיום שלמדתי לקרא.המלצות תתקבלנה בברכה . שבוע נפלא אוהבת מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 18:10
|
לא מאמינה עוד מחלה משותפת.......... הרבה יותר טובה ממחלת השומן אבל בסופו של עניין מגיעה וקוראת... מה שנאמר מרביצה אותם............ הבת שלי מגיעה לארץ לשבוע ימים אחרי יום כיפור והיא לוקחת שהיא מגיעה ספרים ישראלים לא מתורגמים כי את אלו היא קוראת במקור או אנגלית או ספרדית אז בשבוע הספר ובכל המבצעים של צומת וסטימצקי עשיתי רכישות של ספרים ישראלים וקוראת ממש כמו בטורבו כדי להספיק לגמור לפני שהיא מגיעה....... איזה ספרים ממש אני בולעת ונהנית כמו שיכורה........ תענוג גדול!!!! שנים לא עשיתי זאת..... כנראה לכל דבר יש זמן ועת ועכשיו זמן הספרים!!! בזמנו הייתי ממש תולעת ושנים אני מכורה לטלוויזיה......... חולה על סרטים וסדרות........ אז שמחה שעדיין לא איבדתי את האהבה לספרים......
מיכל שרון כתב:
ערימה?! אני חושבת שכבר 4 שנים למעט בחופשות לא הצלחתי לקרוא ממש.. אבל לא מפסיקה לקנות.. גיתי ממש משתגע מזה.. הוא צוחק עלי שנראה שאני קונה לפי משקל.. אבל זו המחלה שלי.. עכשיו לשמחתי כשנגמר הטירוף של הלימודים אני מצליחה לאט לאט לחזור לזה..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2010 16:45
|
ערימה?! אני חושבת שכבר 4 שנים למעט בחופשות לא הצלחתי לקרוא ממש.. אבל לא מפסיקה לקנות.. גיתי ממש משתגע מזה.. הוא צוחק עלי שנראה שאני קונה לפי משקל.. אבל זו המחלה שלי.. עכשיו לשמחתי כשנגמר הטירוף של הלימודים אני מצליחה לאט לאט לחזור לזה..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|