26/06/2012 21:48
EFF Posts: 6391
|
החומרים ל-6 מנות: 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ 3 כפות שמן זית 2 כפות דבש 1 כפית כורכום 5 כפות רוטב סויה 1 כף חומץ בלסמי 10 שיני שום פרוסות 1 כפית ג'ינג'ר מגורר מלח ופלפל שחור גרוס 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, שמיר, פטרוסיליה וכוסברה) מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הפרגיות עד שמזהיבות מעט. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים מים לכיסוי הפרגיות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כחצי שעה. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כרבע שעה עד שמסמיך מעט והנוזלים מצטמצמים. הערה של איילת: (הבת שלי...אפרת) הכנתי ללא מים בכלל. לדעתי אין צורך במים כי המנה מפרישה מספיק נוזלים ויוצאת מעודנת וטעימה. כך שבכללי: בישלתי על אש קטנה עם מכסה סגור 3/4 שעה. מתכון מקורי - רותי א.
|