26/06/2012 21:44
EFF Posts: 6391
|
4 יח' נתחי סלמון (כ-180 גר' כל יחידה) 2 כפות שמן זית מלח גס, פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף, שום כתוש 1/4 כוס סילאן 1/2 כוס מים חמים 1/2 כוס שמיר קצוץ אופן ההכנה 1. לשטוף את נתחי הסלמון היטב. 2. למרוח על תבנית האפייה ספריי בטעם שמן זית ולפזר מעט מלח גס. 3. להניח את נתחי הסלמון על התבנית (הצד הנקי כלפי מעלה) ולמרוח על הדגים 2 כפות שמן זית ומעט מלח גס. 4. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 8-10 דקות. 5. להרתיח בסיר קטן: סילאן, מים, פלפל שחור, אבקת מרק עוף ושום כתוש. 6. להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון את הרוטב סילאן , לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש. מקור: לפי "חצר כנרת"
|