11/06/2012 21:38
EFF Posts: 6391
|
400-450 גר` חזה עוף (פרפר אחד)
3 בצלים בינוניים
כף שמן זית
1 גזר גדול
2 שיני שום
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל צ`ילי גרוס
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף יין לבן
ממתיק שווה טעם ל- כפית סוכר
1 כוס מים בערך (פלוס-מינוס)
2 עלי דפנה
1 כפית שטוחה תבלין לשווארמה
קליפת לימון מגוררת
מלח
הכנה:
1. לחתוך בצלים לקוביות בינוניות-גדולות ולטגן במעט שמן עד קבלת צבע זהוב עדין מאוד. להוסיף גזר מגורד בפומפייה עבה ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
2. להוסיף את בשר חזה העוף חתוך לקוביות בינוניות ושום. לטגן כ-2-3 דקות נוספות. במידה והמחבת/סיר נותרה ללא הנוזלים כלל כדאי להוסיף בכל פעם ככף מים.
3. להוסיף אל המחבת את הפפריקה המתוקה, צ`ילי גרוס, תבלין לשווארמה ומלח. לערבב ולהוסיף בהדרגה מים. לא יותר מ-1/4 או 1/3 כוס בכל פעם (את זה למדתי מסבתא שלי, שיטה כזאת גורמת לתבשיל הבשר להיות מאוד סמיך). לאחר בישול קצר של כמה דקות להוסיף כל יתר התבלינים ועוד כ-1/4 - 1/3 כוס מים.
4. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ-20-30 דקות נוספות עם הוספת מים בכמויות קטנות בכל פעם שהנוזלים מתאדים.
נטלי
|