03/06/2012 17:24
EFF Posts: 6391
|
רכיבים: מתכון לקבב עוף (ל-15 קבבים שמספיקים ל4-5 אנשים) מצרכים: 1/2 ק"ג פרגית (בשר כרעיים מנוקה מעצם ועור) עוף טבעי, טחון גס 1/2 ק"ג חזה עוף טבעי, טחון גס 1/2 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות צרור קטן של כוסברה, קצוצה היטב (ניתן להחליף בנענע אם לא אוהבים) צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה היטב קורט כמון טחון קורט סומאק טחון מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
אופן הכנה: בקערה גדולה לשים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצב. לאחר שעה מעצבים את תערובת הקבב לקציצות בגודל אחיד, ואם מעוניינים להשתמש בשיפודים, מעצבים את תערובת הקבב מסביב לשיפוד שנבחר. בשלב זה מומלץ להכין ולבשל במחבת קבב ניסיון - כדי לראות שהתערובת מחזיקה ולבדוק את התיבול ולהוסיף עוד מלח או פלפל אם צריך. את הקציצות המעוצבות ניתן לשמור בקירור עד ולהכין על המנגל, או להכינן במחבת פסים או מחבת רגילה על הכיריים, 2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר אטום לחלוטין בצבעו לכל אורך הקבב.
|