01/06/2012 17:02
EFF Posts: 6391
|
מרכיבים : 2 קופסאות שעועית לבנה 360 ג' כל אחת 1 בצל קצוץ 1 גזר חתוך לקוביות 2 גבעולי סלרי קצוצים 1/3 כוס עגבניות מרוסקות כף אבקת מרק בטעם עוף ומים לכיסוי הירקות 2 כפות שמן זית 1/2 כפית תיבול איטלקי כלשהו עלה דפנה 3 שיני שום מלח ופלפל צרור פטרוזליה קצוצה אופן הכנה : חותכים את הגזר, הבצל והסלרי לקוביות באותו גודל. מחממים סיר עם שמן זית לחום בינוני ומקפיצים את הירקות 5-6 דקות עד שיתחילו להתרכך. קוצצים 3 שיני שום ומוסיפים לסיר. מוסיפים מלח ופלפל ותיבול איטלקי, וממשיכים לערבב. מוסיפים מים+אבקת מרק עד לכיסוי הירקות בלבד, ומבשלים כ- 5 דקות. מוסיפים לסיר את השעועית הלבנה, עלה דפנה ועגבניות מרוסקות או כל רסק עגבניות. מבשלים עוד 10 עד 15 דקות, מכבים את האש, קוצצים את הפטרוזליה ומוסיפים לסיר. מערבבים בעדינות על מנת שלא לשבור את השעועית. מגישים חם.
|