22/08/2010 20:04
EFF Posts: 6392
|
1 כף גדושה חמאה 1 בצל גדול קצוץ דק 3-4 שיני שום קצוצות 2 גזרים בינוניים מגורדים 2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לטבעות קטנות 4 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר במעבד מזון בהליך קצרצר שלא יהפוך לרסק…) 1 תפוח אדמה קטן 1 כוס חלב דל מועשר דל שומן 1 כף מרק בצל 1 כף מרק בטעם עוף כ-10 עלי בזיליקום קצוצים דק 3 כוסות מים מלח, הרבה פלפל שחור אופן הכנה: מאדים בצל ושום בחמאה. מוסיפים הגזר והסלרי. לאחר כ-3 דקות להוסיף את הקשואים. להוסיף לסיר את 2 כפות האבקה מהולות במעט מים לערבל את תפוח האדמה במעבד יחד עם כוס אחת חלב, עד למרקם אחיד ולהוסיף לסיר המרק. להוסיף את שאר המים ולבשל כ-20 דקות. להוסיף את הבזיליקום הקצוץ והתבלינים ולהמשיך בבישול קצר של 5 דקות. להסיר מהאש ולרסק למחית. לתקן תיבול במידת הצורך. ניתן להוסיף עם כיבוי האש מעט שמנת מתוקה או שמנת מתוקה תנובה לבישול 15% לשידרוג הטעם. ניתן לפזר על המרק עם ההגשה מעט אגוזי לוז קלויים וקצוצים אשר טעמם משתלב נפלא עם טעם הקישואים/בזיליקום
|