08/05/2012 23:09
EFF Posts: 6391
|
המנה מיועדת ל 8 סועדים. החומרים: כ - 500 גרם דג בשרני פרוס או חתוך לחתיכות גדולות (נסיכת הנילוס, סלומון, מושט, הליבוט ועוד אפשרויות). 1 בצל פרוס לטבעות. 4 קישואים קטנטנים חצויים לאורכם. 4 בטטות קטנטנות חצויות לאורכן. 2 כפות( קנולה). תערובת גריל דג או תבלין דג (להשיג בחנויות). מעט מלח. אופן ההכנה: 1. מרפדים תבנית אפייה בינונית בנייר כסף ומניחים עליו את פרוסות הבצל כתחתית. 2. מניחים על הבצל את חתיכות הדג. 3. מסביב לדג מניחים את הבטטות והקישואים כשפני החתך למטה. 4. יוצקים על הכל את השמן ומפזרים את התבלינים. 5. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום גריל (250 צל’ ומעלה) כ-45 דקות. 6. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. 7. מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים. הצעת הגשה: בצירוף סלט עלי בייבי או חסה ברוטב והנה ארוחה מלאה. גיוונים שאפשר לשחק איתם אשר יוסיפו למאכל: 2 כפות גדושות מיונז מעורבבות עם 2 כפות קטשופ. מורחים על הדג במקום שמן ומעליו התבלינים. 3 שיני שום קצוצות מעל הדג. מעט פטריות שמפניון קצוצות מקופסת שימורים. מיץ מחצי לימון או פרוסות מחצי לימון. מקור:צבי שיף
|