07/02/2012 18:03
EFF Posts: 6391
|
2 ק"ג לפתות קטנות וצעירות, קלופות וחתוכות לרבעים 3 כפות מלח גס 2 סלקים בינוניים חתוכים לאצבעות 1 שורש סלרי חתוך לאצבעות 1-2 פלפלונים חריפים טריים 2 כוסות מים שהורתחו וצוננו חצי כוס חומץ טבעי אופן הכנה: מכינים את הלפת 4 ימים לפחות לפני ההגשה. בקערה מערבבים את הלפת עם המלח, ומניחים ל-12 שעות. מעבירים את הלפת עם הנוזלים שהצטברו בקערה, לצנצנת גדולה. מוסיפים את הסלק, הסלרי והפלפלונים, וכן מים וחומץ. אם צריך, מוסיפים נוזל ביחס של 4 מנות מים למנה חומץ, עד שהנוזלים יכסו את הירקות. סוגרים ושומרים יומיים-שלושה בטמפרטורת החדר
|