16/08/2010 14:48
נחושה Posts: 6982
|
היי עופר, האם האופציה היא רק ברלין? נאפולי,רומא,פירנצה....אומנותיות לא פחות לדעתי...לא הייתי זה מסיפורים של אחרים. לגבי ברלין היתה משהי ממשפחתי בשנה שעברה ומאוד המליצה על הכול היא אומרת שלצעירים הכוונה עד 45-50 יש הכול מהכול אופנה, מועדונים, אומנות, אוכל, תרבות ומה לא ופשוט מומלץץץץץץ. מקווה שעזרתי נחושה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2010 13:36
היי עופר אני נוסעת מחר בלילה לשלושה ימים....דיווחים והמלצות בשבוע הבא באופן כללי שמעתי שברלין מדליקה במיוחד בתחום האומנות, אני פוגשת שם את אחותי שהיא אמנית (צלמת) ארשום הכל ואשלח לך חוץ מזה קניתי את הספר הקטן של ברלין (עכבר עולם) נדמה לי - שיש בו מלא המלצות נשתמע אביטל
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2010 13:33
דפי Posts: 1126
|
עופר , אחרי החגים זו עונה טובה ושקטה יותר. מידע על העיר יש בכמויות באינטרנט. אומנות תמצא הרבה אבל רחובות של עבר בקושי. אני בת להורים שנולדו בברלין . הם אומנם עלו ארצה ב1934 אבל כל הזמן ספרו ותיארו את העיר שעזבו. אין זכר למה שספרו. אני הייתי בעיר פעם ראשונה במשלחת נוער ב68 ואז היא הייתה עדיין חצוייה. אחר כך בקרתי בה תקופה קצרה לאחר השיחרור. וקשה היה למצוא מבנים מהעבר. אסור לשכוח שברלין נהרסה כמעט כליל במלחמה ולמעשה נבנתה מחדש והתהליך נמשך עד היום. גם הרוסים בשטחם בנו מבנים מכוערים שאחרי האיחוד נהרסו ונבנו מבנים חדשים ומפוארים. כך שעיר עתיקה סגנון פראג לא תמצא שם. ברלין היתה לפני המלחמה מרכז תרבותי חשוב באירופה והיא היום מנסה להחזיר עטרה ליושנה.הייתי בה עוד מספר פעמים ויש בה המון לראות. ישנה בברלין מדריכה ישראלית מהוללת ושמה נירית בן יוסף. תרשום שמה באינטרנט ותקרא מה היא כתבה ב" מסע אחר". היא הדריכה אותנו בעיר והראתה לנו דברים מרתקים. המשך בהודעה אחרת. edited by דפי on 8/16/2010
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2010 07:52
נינוש Posts: 1442
|
יש המון מה לראות בברלין, העיר החדשה, הישנה ,ממליצה לך לקנות ספרון קטן ודק על ברלין ובו יש הכל הכל, חבל להסחב עם ספרים עבים יש לי טיפ קטן, ישנו אוטובוס שסובב העיר , שכחתי את מספרו, מגיע לכל מקום, כל התיירים יודעים עליו תשאל ויגידו לך, נדמה לי שאפילו שזה בחינם. נסיעה טובה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2010 07:31
דפי Posts: 1126
|
הייתי בברלין מספר פעמים ויש כל כך הרבה דברים לראות שם אני לא יודעת מאיפה להתחיל. מתי אתה נוסע?
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/08/2010 06:56
דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
לא הייתי אך תהנה edited by דובונית אכפת לי on 8/16/2010
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|