30/01/2012 20:29
EFF Posts: 6391
|
600 ג' חזה עוף 2 כפיות קורנפלאור 2 כפות רוטב סויה 1 בצל גדול 4 גבעולי סלרי 2 פלפלים אדומים מתוקים 2 פלפלים צהובים מתוקים כפית תבלין five spice(5 התבלינים) 6 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חצי כוס מים כף אבקת מרק עוף כף סויה פלפל שחור כפית שמן שומשום כף קורנפלאור עם רבע כוס מים 1 כף שמן קנולה לטיגון שלב ראשון: מכינים את העוף. חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות, לגודל נוח לאכילה עם מקלות סיניים. מערבבים בקערה 3 כפיות קורנפלאור ושתי כפות סויה. מכניסים את העוף ומערבבים כך שכל העוף יכוסה במשרה. מניחים בצד. שלב שני: מכינים את כל הרכיבים. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ולא קצרות מדי. פורסים את הסלרי לפרוסות דקות ואלכסוניות. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מקלפים את שורש הג'ינג'ר וקוצצים דק. מערבבים את אבקת המרק ברבע כוס מים. מערבבים כף קורנפלאור עם רבע כוס מים. מכינים את שאר החומרים בצד ומוציאים את הווק וכף גדולה ונוחה לערבוב. משתמשים באש הגדולה ביותר שיש לכם בתנור. שלב שלישי: מבשלים, סוף סוף. מחממים כף שמן בווק, מכניסים את העוף ומקפיצים למשך שתי דקות. מוציאים ומניחים בצד. באותו שמןמטגנים-מערבבים את הבצל, סלרי, פלפלים ו-five spice למשך מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את הג'ינג'ר ומערבבים מעט. מוסיפים את מרק העוף, כף סויה, שמן שומשום ופלפל שחור ומערבבים עוד חצי דקה. מחזירים את העוף לווק ומוסיפים את תערובת המים והקורנפלאור. מערבבים למשך שתי דקות ומגישים מיד
|