06/01/2012 15:39
EFF Posts: 6391
|
1/2 1 כוסות אפונה ירוקה, מבוקעת 2 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות 1 כף כמון 1 כף כוסברה טחונה 2 כפיות זנגביל טרי מגורר 5 כוסות מים 2 כוסות אפונת גינה קפואה מלח ופלפל שחור טחון טרי 1 כף עלי מנתה טריים קצוצים
- שורים את האפונה במים קרים לשעתיים. מסננים. מחממים בסיר גדול שמן, מוסיפים בצל, סלרי וגזר. מאדים על להבה בינונית 3 דקות, תוך בחישה מידי פעם, עד שהירקות מתרככים – אך ללא השחמה. מוסיפים ומערבבים כמון, כוסרה וזנגביל ומאדים דקה נוספת. - מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לדרגה נמוכה. מבשלים על סף רתיחה, כשהסיר מכוסה, שעה וחצי, תוך בחישה מידי פעם. - מוסיפים את האפונה הקפואה ובוחשים לשילוב המרכיבים. מעבדים את המרק בבלנדר, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי המנתה הקצוצים.
|