08/12/2011 17:51
EFF Posts: 6391
|
6-8 מנות חזה עוף, פרוס כמו לשניצל 1 כפית מלח רבע כפית פלפל שחור 2 כפות שמן זית 2 בצלים, קצוצים דק 2 שיני שום כתושות חצי כפית פפריקה חצי כפית כמון קמצוץ פלפל חריף באבקה - למי שאוהב קצת חריף 3/4 כוס מרק עוף (אפשר מים + אבקה) מיץ מלימון אחד בינוני פרוסות דקיקות מלימון אחד חופן זיתים ירוקים מגולענים, חצויים לשניים 1 כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט אופן ההכנה רוחצים את פרוסות חזה העוף ומנגבים במגבת נייר מחממים שמן במחבת גדול ועמוקה, מטגנים בה את פרוסות העוף עד להזהבה משני הצדדים מסדרים את פרוסות העוף המטוגנות בתבנית חסינת אש שתכיל אותן בשכבה אחת בלבד מוסיפים למחבת על האש את הבצל הקצוץ והשום הכתוש ומטגנים עד להזהבה מוסיפים את הפפריקה, הכמון, ואת הפלפל החריף אם החלטתם לשים מוסיפים את המרק ואת מיץ הלימון, מבשלים 5 דקות עד שהבצל מתרכך ויוצקים מעל לפרוסות העוף בתבנית מסדרים מעל העוף את פרוסות הלימון הדקיקות עוטפים את התבנית ביריעת אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 190 מעלות אופים בערך 40 דקות, לאחריהן ממסירים את כיסוי האלומיניום, מפזרים חצאי זיתים ירוקים, ומחזירים לאפיה נוספת, ללא כיסוי במשך כ - 7-8 דקות
|