11/11/2011 19:15
EFF Posts: 6391
|
מתכון: מרק ברוקולי מוקרם
רכיבים: כף חמאה לא מלוחה 1 בצל קצוץ דק 1 גזר פרוס דק 2 כפיות גרגרי חרדל מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/2 ק"ג ברוקולי קצוץ גס 3 כוסות מים 1/2 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם 4 כפות שמנת לבישול 10%
אופן הכנה: * ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה ומטגנים, תוך ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם. מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
* מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
* מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה.
מגישים חם
|