04/11/2011 17:55
EFF Posts: 6391
|
מתכון: מרק אפונה מוקרם
רכיבים: 1 כוס אפונה יבשה. 1 כפית מלח להשרייה. 1 בצל גדול חתוך לרצועות 1 פלפל אדום חתוך לרצועות כף שמו קנולה או כף חמאה כף אבקת מרק פרווה מעט מלח מעט פלפל שחור 2 גרגרי פלפל אנגלי מעט אגוז מוסקט טחון 4 כפות שמנת מתוקה. 10%
אופן הכנה: להשרות את האפונה עם הרבה מים והמלח למשך היום. לשטוף ולהחליף מים שוב. לבשל בסיר עם הרבה מים עד לריכוך.
בנפרד , לטגן בצל , להוסיף פלפל אדום. להעביר בבלנדר.
לאחר שהאפונה מתרככת , לסנן (לא לזרוק את המים , כמובן) ולהעביר לבלנדר את המוצק . לטחון היטב עד לעיסה דקה.
להעביר את האפונה והירקות חזרה לסיר עם מי האפונה , להרתיח.
להוסיף תבלינים ולהרתיח שנית. לבשל עוד 20 דק´ על אש קטנה.
להוסיף שמנת מתוקה ולערבב.
|