02/11/2011 23:12
EFF Posts: 6391
|
מתכון הכרוב המיתולוגי של מירי עם גיוונים ותוספות.
המתכון מתאים לארוחת צהריים עם אורז, לארוחת ערב לוותר על האורז.
להלן המתכון הבסיסי - מגוון האפשרויות בסוף ..
תבשיל בסיסי: 1 בצל קצוץ 1 גזר מגורד במגרדת עבה כף שמן זית כרוב חתוך לרצועות או 2 חבילות מוכנות מהסופר-כרוב וגזר קצוצים קופסא קטנה רסק עגבניות 1/2 כוס מים רותחים 1/2 כוס אורז בסמטי מעט אבקת מרק מלח ופלפללפי הטעם מעט מיץ לימון טבעי ממתיק לפי טעמכם לקראת סוף הבישול: עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, שמיר כוסברה למי שאוהב.
הכנה: מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים גזר וכרוב. מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, אורז,מים ותבלינים. מבשלים על אש נמוכה עד שהתבשיל נותר ללא נוזלים. משפרים טעם, מוסיפים עשבי תיבול לפי בחירתכם.
טעים חם,קר, פושר
והגיוונים.......
אפשרות א' - החלפת הכרוב בקישואים מגורדים
אפשרות ב' - החלפת הכרוב בלקט נורמנדי
אפשרות ג' - בתחילת תהליך אידוי הבצל בשמן להוסיף 1/2 ק"ג בשר טחון רזה ולהמשיך לפי המתכון
אפשרות ד' - להוסיף לאחר אידוי הבצל 400 גרם חזה עוף חתוך לפיסות
אפשרות ה' - להוסיף גוש של טופו חתוך לקוביות.
|