09/08/2010 00:26
אשירה Posts: 4292
|
מיכל יקרה,
כיף לקרוא את חוויותייך וברכות לקילו וחצי.
המשיכי לעשות חיל, את ממש מחוננת
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 12:41
Posts:
|
מיכל וגיתי המחוננים פשוט צריך להצדיע לכם גאה בכם ומאחלת לכם לנצל את הירידה והעמידה במקום ולמנף את ה להמשך
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 12:19
1103 Posts: 5022
|
מיכל שרון כתב:
לכל הפורום המדהים הזה.. כמה שאני התגעגעתי אליכם אתם לא מסוגלים לדמיין.. הסיבה שלא כתבתי קודם היא שהנחיתה התערבבה עם חזרה לשגרת העבודה המתישה ולקח לנו 3 ימים להתאפס על עצמנו, להשלים שעות שינה, לסדר ולנקות את הבית, לפרק תיקים וכו' וכו'... אז סליחה על העיכוב ותודה על הדאגה ועכשיו מוכנות... אני מתחילה...
יצאנו מהארץ בבוקר חמישי שעבר למילאנו לטיול של שבוע באזור ורונה - ונציה וכל הכפרים והעיירות הקסומים שביניהם. לי זאת היתה פעם ראשונה באיטליה וכל רגע היה קסום ומופלא... נתחיל עם ההגעה שלנו בחמישי בבוקר למילאנו... נחתנו כשאנו לבושים גופיות וכפכפים מחכים לשמש ולחום של סוף יולי וקיבלנו סופה של סוף יולי.. גשם זלעפות שיצר שטפונות.. לא הצלחנו לראות את הכביש ממטר.. בקיצור הנחיתה כבר השאירה עלינו רושם כבד. איזו ארץ.. הכל ירוק ומלבלב והשפע שיש באגמים ונהרות פשוט מעורר קנאה!!!! השתכנו בעיירה מקסימה שנקראת בוסאלנגו במלון נהדר ושהינו שם 3 ימים וכל יום טיילנו למקום אחר.. היינו בורונה המקסימה, במלצ'סינה השוכנת לרגלי הדולומיטים ומשקיפה על אגם גרדה המדהים (שהוא בערך כמו הכנרת רק פי 10 מינוס הבננות והאבובים) וטיילנו שם בין גלריות קטנות וקסומות לחנויות תיירים צנועות, טיפסנו ברכבל לפסגת אחד ההרים להשקיף על כל היופי הזה... רק שתבינו את הגובה.. למטה היו 30 מעלות (אבל נטול לחויות לגמרי) ולמעלה בפסגה 19 מעלות. בדרך ראינו עוד עיירות קטנות השוכנות על שפת אגם ומרובות גשרונים קטנים שמצטלמים נהדר.. פשוט משגע.. בכל מקום יש מה לראות, בכל מקום הקסם שהילך עלי היה קצת אחר וכמובן שבאיטלקית הכל נשמע סקסי... לאחר 4 ימים המשכנו לונציה וזה כבר הביא אותי לשיאי התפעלות מחודשים... לא הצלחתי לתפוס את הגודל והקיום של עיר שלמה על המים.. אני לא אהיה שקטה עד שאני אברר אחת ולתמיד מה היה שם קודם - העיר או המים?! היינו בונציה יומיים ולא שבעתי ממנה בכלל.. הסמטאות הנעלמות, הגשרים החמודים, הסירות בכל מקום, החנויות המשגעות והגונדולות... אוי כמה שאני רציתי שגיתי ייקח אותי לסיבוב רומנטי בגונדולה ושבגונדולייר המסוקס והשרירי ישיר לי סרנדה באיטלקית (סקסי כבר אמרתי?) וקיבלתי כבר הסכמה עקרונית לעניין אך כששמענו את המחיר (100 יורו) בולגריה הודיעה שהתכנית יורדת מהפרק. אחרי ונציה המשגעת טיילנו עוד יום אחד לעיירה משגעת בשם בורגטי על עוד שפת אגם משגע לא פחות עם תחנות מים וטירה ישנה המשקיפה מלמעלה שמתמחה בעשיית טורטליני והישיבה במסעדה בעיירה על שפת הנהר כשפכפוך המים מתנגן באוזן כל הזמן והעין לא שבעה מהירוק שמעלינו וסביבנו היתה מהמהנות והחווייתיות שידעתי.. ועם כזה נוף למי אכפת שלקח לנו כמעט חצי שעה לקבל אשכרה אוכל... סיימנו ביום שלישי בלילה את הטיול במגה קניון יוקרתי אך שטוף סיילים (כמו שבולגריה אוהבת) ואז קצת שיחררתי את חיית השופינג הקטנה הטבועה בכל אישה כשגולת הכותרת היו הנעליים האיטלקיות.. א - מ - א !!!! היה טיול מדהים ומקסים ומפנק.. ואני פשוט שמחה ברמות מטורפות שטיילתי אותו.
ועכשיו גבירותיי ורבותיי לקטע שבאמת מעניין את כולנו: האוכל!!!! אני יצאתי לטיול הזה אחרי מספר שבועות קשים של עלייה ועלייה וצבירת חובות למירי ולכן החלטתי שאני משתדלת ככל האפשר לשמור על הכללים, בלי פחמימות מחמש, לקחתי איתי דף רישום וגם תפוחים, פלפלים, קרקרים (דיאטטיים עאלק), טונה והמון מוטיבציה. מהיום הראשון לטיול, כל בוקר אני פתחתי את הבוקר לא בבית קפה כמו כולם עם קפוצ'ינו ומאפה אלא עם קרקר וגבינה בחדר עם פלפל או לחלופין פלפל וטונה או תפוח עץ גדול. אני בבקרים לא פתחתי את הלוע אלא סגרתי אותו היטב. השתדלתי לשים לב כל הטיול לרעב ושובע וזה בהחלט עזר.. דילגתי על ארוחות כלא רעבתי באמת, לפעמים הוספתי ארוחת ביניים בדמות תפוח או חטיף אנרגיה קטן כהגיע רעב אמיתי וארוחה לא נראתה באופק.. ובעיקר הייתי בשליטה כל הזמן. רוב הערבים הצלחתי להישאר במסעדות עם הדג והסלט או האנטיפסטי וההרגשה היתה מדהימה... בכלל הדגים באיטליה היו משהו מדהים כאשר גולת הכותרת בכל מקום היה הפילה בס (או בשמו האיטלקי והסקסי - ברונזינו) שהתעלה על כל הדגים האחרים בבריכה. בצהריים התפנקתי על מעדני הארץ שהיו בכל מקום ולפעמים רק אותם יכולת לקבל - הפסטות, הרביולי, הניוקי, הלזניות וגולת הכותרת - הפיצות!!!! איזה פיצות אלוהים... דקות דקות דקות (תודה לאיטליה על הפחתה משמעותית במפלס רגשי האשמה והקלוריות) עם התוספות הכי מעניינות, טעמות וגם הזויות שראיתי מימיי, מפיצה עם נקניקיות וצ'יפס (אני לא צוחקת.. אמת לאמיתה) ועד לפיצה עם גבינה מעושנת ופלפלים קלויים (מעדן). בסה"כ במאזן הטיול הכללי אכלתי פיצה אישית אחת שלמה + 3 טעימות מפיצות אחרות. והפסטות האיטלקיות... איזה פסטה.. בתור מי שלא מבינה מה כבר ההבדל בין מקרוני לספגטי ולמה זמן הבישול משנה משהו.. היום אני יודעת שאני באמת לא מבינה כלום אבל הם מבינים הכל. השיא נרשם באי מורנו שונציה שם הלכנו לאיבוד בסמטאות (בהנחיית האייפון של גיתי) והגענו למסעדה מקומית נטולת תיירים מפוצצת מתושבי המקום שעוברת מדור לדור במשפחה משנות ה - 30 שהיתה מקסימה בפשטותה עם ספסלי חדר אוכל כמו בקיבוץ ודוד איטלקי חמוד שפינק אותנו בשאריות שנותרו לו בשעה 14:30 כשנכנסנו שנייה לפני שהוא סוגר לסיאסטה ושם אכלנו את הספגטי בולונז וספגטי ברוטב עגבניות עם אפונת גינה הכי מדהים וטעים שאכלתי מימיי.. כמה פשוט ככה טעים.. למות פשוט אחרי ארוחה כזאת!!!! עוד במאזן הכללי - אפס גלידות (לא כולל 4 לקים מגיתי) ושני קינוחים שווים ביותר וזה סגר את גזרת המתוק.
בקיצור חברים יקרים, אתם מבינים שהמשימה לא היתה פשוטה נכון? אבל כוחותינו עמדו בה בגבורה.. עם פה פתוח וקיבה מקבלת.. חחח... ביום רביעי בשעה 5 בבוקר נחתנו ובשעה 19:30 התייצבנו בר"ג לשקילה השבועית שלנו ולא תאמינו... גיתי שלי עמד על המקום.. כפיים!!!! ואני.. מוכנים? קילו וחצי פחות!!!!!! קולולולולולולו!!!! האושר היה בשמיים ואני עדיין נדהמת מעצמי. אז לכל המטיילים והנופשים - אם תרצו אין זו אגדה, הכל אפשרי והשמיים הם הגבול... וראש השנה יכול להיות רזה ויפה יותר מתמיד!
שבת נפלאה ובשליטה לכולם... באמת התגעגעתי כבר לכתוב כאן (נראה לי שעם האורך של ההודעה הזו כבר כיסיתי חסכים של שבוע לפחות...), אוהבת את כולכם... ונשיקות לכולם.
מיכל וגיתי יקרים שני מחוננים.שפו מיכל קילו וחצי פחות מדהים. כאשר הנפש שבעה הקיבה רגועה. נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 11:16
רבקה Posts: 8411
|
מיכלי וגיתי מה אומר לכם הצדעה גדולה ממני על הירידה הנפלאה וגיתי על ההעמידה במקום קראתי את כל מה שכתבת מיכלי על ההנאה המרובה שחוויתם ושתמיד רק תהנו ותכייפו
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 10:21
דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
מיכל שרון וגיתי היקרים ברוך שובכם ארצה תודה ענקית על ברכות יום ההולדת שאפו ענקי על הירידה מיכל וגיתי על המקום ממש מחונן יישר כוח לעוד הצלחות כאלו בהמשך בהתמדה עם כוחות מחודשים והרבה מוטיבציה... אנו טיילנו באזור אחר של איטליה שעשיתם לנו חשק לחזור והמשיך את מסעינו שם לראות עוד מאיטליה הקסומה... אך לעת עתה נאמר תודה על שהיה תודה על השיתוף והחוויות.... זה פשוט חוויה של מקום וגיתי גם דובון נהג באיטליה ומסכים עם כמעט כל מילה שלך בנוגע לנהיגה שיהיה לנו שבוע טוב ומוצלח
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 10:00
שאפתנית Posts: 8392
|
אתן עושות לי חשק לארוז מזוודה ולצאת לטיול בחו"ל אולי גם אני אעשה משהו בנדון בחג סוכות אבל בנתיים אני כאן איתכן...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 09:57
dany Posts: 19819
|
פפריקה יקרה רק מהתיאור שלך נוזל לי ריר מהשפתיים את רואה זה יכול לקרות גם לא מאוכל.... השנה היינו כבר בחופשה בחו"ל אז אי אפשר להיות חזירים אז אולי בשנה הבאה... אבל שמחתי לקרוא את התיאור שלך. דני פפריקה כתב:
מיכל וגיתי היקרים ברוך שובכם - אי אפשר לאמר שישראל לא קיבלה אתכם בחום נכון? איזה כיף שנהניתם. איטליה נהדרת ולא מכזיבה אף פעם. השנה טיילנו לקרואטיה וסלובניה אבל לא יכולנו להתאפק אז לקחנו מעבורת לצד השני של האדריאטי וקפצנו לונציה ליום אחד. זה פשוט לעבור במנהרת זמן . בפעם הראשונה שהגענו לפאתי ונציה פשוט בכיתי מהתרגשות בכניסה לעיר. עד היום אני לא מבינה למה. אבל התאהבתי וזה העיקר. שאפו שאפו שאפו לשניכם שעל אף הפיתוי האיטלקי שרבץ לפיתחכם עמדתם בו בגבורה. הנה ההוכחה שלא צריך להמנע ממנעמים ומטעמים אפשר להנות ועדיין לרזות. אז שתהיינה בשורות טובות ויישר כוח!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 09:24
רעותה Posts: 869
|
גם אני מתגעגעת לאיטליה מאוד.
אתמול בעלי הפתיע אותי ואמר לי , שהוא רוצה שנסע לחברים שלנו בסלובקיה ואני הצעתי שאם כבר בסוכות ( ברור שגם לא איכפת לי לפני).
הלוואי , שנוכל לממש זאת.
כל הכבוד למחוננים. אתם זוג מדהים.
רעותה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 09:06
פפריקה Posts: 134
|
מיכל וגיתי היקרים
ברוך שובכם - אי אפשר לאמר שישראל לא קיבלה אתכם בחום נכון? איזה כיף שנהניתם. איטליה נהדרת ולא מכזיבה אף פעם. השנה טיילנו לקרואטיה וסלובניה אבל לא יכולנו להתאפק אז לקחנו מעבורת לצד השני של האדריאטי וקפצנו לונציה ליום אחד. זה פשוט לעבור במנהרת זמן . בפעם הראשונה שהגענו לפאתי ונציה פשוט בכיתי מהתרגשות בכניסה לעיר. עד היום אני לא מבינה למה. אבל התאהבתי וזה העיקר.
שאפו שאפו שאפו לשניכם שעל אף הפיתוי האיטלקי שרבץ לפיתחכם עמדתם בו בגבורה. הנה ההוכחה שלא צריך להמנע ממנעמים ומטעמים אפשר להנות ועדיין לרזות.
אז שתהיינה בשורות טובות ויישר כוח!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/08/2010 07:20
שאפתנית Posts: 8392
|
מיכל וגיתי החמודים, איזה מדהימה איטליה נכון???? גם האוכל טעים מאוד כפי שציינה מיכל אבל הכייף הגדול זה לקרוא שחזרתם עם חוויות ועם פחות משקל!!! כל הכבוד חברים!!! שאפתנית
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 23:47
Posts:
|
גיתי ומיכל היקרים, ברוכים השבים!! אכן, באיטליה טיילתי פעמיים, וזו פשוט ארץ משגעת!!! יופי שנהנתם, וטוב שהצלחתם לשמור גם על תזונה נכונה... שיהיה לכם שבוע נפלא, חיה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 17:41
דפי Posts: 1126
|
למיכל וגיתי, ברוכים השבים. שמחה שנהניתם מהחופשה. מיכל ברכות על התנהלותך באיטליה ועל הירידה הגדולה. המשיכו כך בכיף ביחד, דפי.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 12:05
קרולין Posts: 6651
|
מיכל וגיתי היקרים ברוכים השבים ושבת שלום! יופי שנהנתם באיטליה המדהימה.
ברכות על הירידה הנהדרת שלך מיכל את מוחננת! ועל המקום לגיתי גם נהדרררררררררר!
המשך שבת נהדרת ובשליטה
קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 11:53
dany Posts: 19819
|
שבת שלום גיתי , שמחה שנהנית מהטיול והחופשה ואתה עומד על המקום דני
gity1 כתב:
היה באמת טיול מדהים אני רק רוצה להוסיף שבתור הנהג ציפיתי לחוויה מאתגרת (בעקבות סיפורים על הנהג האיטלקי וכמה הוא דומה לישראלי) לא דובים ולא יער שישה ימים של נסיעה רגועה ומהירה באוטסטרדות מדהימות ובלי צפירה אחת , האיטלקים יכולים להיות קצת אגרסיביים אבל באופן כללי הם מאוד אדיבים ונחמדים גם על הכביש וגם מחוצה לו שבת שלום ושבוע של ירידות לכולם.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 11:52
dany Posts: 19819
|
מיכלי יקרה כתבתי וכתבתי וכנראה לא שלחתי את ההודעה.... בכל אופן קודם כל שמחה שחזרת ואת כותבת כאן כי אני מאד אוהבת את כתיבתך והיא היתה חסרה לי!!!! ועכשיו קולולולו גדול מאד... גם היית בחופשה מטרפת, גם ניסיתי וטעמת ולכן לא תרגישי מקופחת, צברת חוויות משגעות מארץ נהדרת... חזרת מלאה בחוויות נהדרות... והכי הכי גם ירדת במשקל... מה אומר ומה אגיד האם יש טוב מזה??? פשוט אין!! ילדה מחוננת.... ועכשיו להמשיך באותה דרך כי החגים הם ממש מעבר לדלת. חיבוקים דני מיכל שרון כתב:
לכל הפורום המדהים הזה.. כמה שאני התגעגעתי אליכם אתם לא מסוגלים לדמיין.. הסיבה שלא כתבתי קודם היא שהנחיתה התערבבה עם חזרה לשגרת העבודה המתישה ולקח לנו 3 ימים להתאפס על עצמנו, להשלים שעות שינה, לסדר ולנקות את הבית, לפרק תיקים וכו' וכו'... אז סליחה על העיכוב ותודה על הדאגה ועכשיו מוכנות... אני מתחילה...
יצאנו מהארץ בבוקר חמישי שעבר למילאנו לטיול של שבוע באזור ורונה - ונציה וכל הכפרים והעיירות הקסומים שביניהם. לי זאת היתה פעם ראשונה באיטליה וכל רגע היה קסום ומופלא... נתחיל עם ההגעה שלנו בחמישי בבוקר למילאנו... נחתנו כשאנו לבושים גופיות וכפכפים מחכים לשמש ולחום של סוף יולי וקיבלנו סופה של סוף יולי.. גשם זלעפות שיצר שטפונות.. לא הצלחנו לראות את הכביש ממטר.. בקיצור הנחיתה כבר השאירה עלינו רושם כבד. איזו ארץ.. הכל ירוק ומלבלב והשפע שיש באגמים ונהרות פשוט מעורר קנאה!!!! השתכנו בעיירה מקסימה שנקראת בוסאלנגו במלון נהדר ושהינו שם 3 ימים וכל יום טיילנו למקום אחר.. היינו בורונה המקסימה, במלצ'סינה השוכנת לרגלי הדולומיטים ומשקיפה על אגם גרדה המדהים (שהוא בערך כמו הכנרת רק פי 10 מינוס הבננות והאבובים) וטיילנו שם בין גלריות קטנות וקסומות לחנויות תיירים צנועות, טיפסנו ברכבל לפסגת אחד ההרים להשקיף על כל היופי הזה... רק שתבינו את הגובה.. למטה היו 30 מעלות (אבל נטול לחויות לגמרי) ולמעלה בפסגה 19 מעלות. בדרך ראינו עוד עיירות קטנות השוכנות על שפת אגם ומרובות גשרונים קטנים שמצטלמים נהדר.. פשוט משגע.. בכל מקום יש מה לראות, בכל מקום הקסם שהילך עלי היה קצת אחר וכמובן שבאיטלקית הכל נשמע סקסי... לאחר 4 ימים המשכנו לונציה וזה כבר הביא אותי לשיאי התפעלות מחודשים... לא הצלחתי לתפוס את הגודל והקיום של עיר שלמה על המים.. אני לא אהיה שקטה עד שאני אברר אחת ולתמיד מה היה שם קודם - העיר או המים?! היינו בונציה יומיים ולא שבעתי ממנה בכלל.. הסמטאות הנעלמות, הגשרים החמודים, הסירות בכל מקום, החנויות המשגעות והגונדולות... אוי כמה שאני רציתי שגיתי ייקח אותי לסיבוב רומנטי בגונדולה ושבגונדולייר המסוקס והשרירי ישיר לי סרנדה באיטלקית (סקסי כבר אמרתי?) וקיבלתי כבר הסכמה עקרונית לעניין אך כששמענו את המחיר (100 יורו) בולגריה הודיעה שהתכנית יורדת מהפרק. אחרי ונציה המשגעת טיילנו עוד יום אחד לעיירה משגעת בשם בורגטי על עוד שפת אגם משגע לא פחות עם תחנות מים וטירה ישנה המשקיפה מלמעלה שמתמחה בעשיית טורטליני והישיבה במסעדה בעיירה על שפת הנהר כשפכפוך המים מתנגן באוזן כל הזמן והעין לא שבעה מהירוק שמעלינו וסביבנו היתה מהמהנות והחווייתיות שידעתי.. ועם כזה נוף למי אכפת שלקח לנו כמעט חצי שעה לקבל אשכרה אוכל... סיימנו ביום שלישי בלילה את הטיול במגה קניון יוקרתי אך שטוף סיילים (כמו שבולגריה אוהבת) ואז קצת שיחררתי את חיית השופינג הקטנה הטבועה בכל אישה כשגולת הכותרת היו הנעליים האיטלקיות.. א - מ - א !!!! היה טיול מדהים ומקסים ומפנק.. ואני פשוט שמחה ברמות מטורפות שטיילתי אותו.
ועכשיו גבירותיי ורבותיי לקטע שבאמת מעניין את כולנו: האוכל!!!! אני יצאתי לטיול הזה אחרי מספר שבועות קשים של עלייה ועלייה וצבירת חובות למירי ולכן החלטתי שאני משתדלת ככל האפשר לשמור על הכללים, בלי פחמימות מחמש, לקחתי איתי דף רישום וגם תפוחים, פלפלים, קרקרים (דיאטטיים עאלק), טונה והמון מוטיבציה. מהיום הראשון לטיול, כל בוקר אני פתחתי את הבוקר לא בבית קפה כמו כולם עם קפוצ'ינו ומאפה אלא עם קרקר וגבינה בחדר עם פלפל או לחלופין פלפל וטונה או תפוח עץ גדול. אני בבקרים לא פתחתי את הלוע אלא סגרתי אותו היטב. השתדלתי לשים לב כל הטיול לרעב ושובע וזה בהחלט עזר.. דילגתי על ארוחות כלא רעבתי באמת, לפעמים הוספתי ארוחת ביניים בדמות תפוח או חטיף אנרגיה קטן כהגיע רעב אמיתי וארוחה לא נראתה באופק.. ובעיקר הייתי בשליטה כל הזמן. רוב הערבים הצלחתי להישאר במסעדות עם הדג והסלט או האנטיפסטי וההרגשה היתה מדהימה... בכלל הדגים באיטליה היו משהו מדהים כאשר גולת הכותרת בכל מקום היה הפילה בס (או בשמו האיטלקי והסקסי - ברונזינו) שהתעלה על כל הדגים האחרים בבריכה. בצהריים התפנקתי על מעדני הארץ שהיו בכל מקום ולפעמים רק אותם יכולת לקבל - הפסטות, הרביולי, הניוקי, הלזניות וגולת הכותרת - הפיצות!!!! איזה פיצות אלוהים... דקות דקות דקות (תודה לאיטליה על הפחתה משמעותית במפלס רגשי האשמה והקלוריות) עם התוספות הכי מעניינות, טעמות וגם הזויות שראיתי מימיי, מפיצה עם נקניקיות וצ'יפס (אני לא צוחקת.. אמת לאמיתה) ועד לפיצה עם גבינה מעושנת ופלפלים קלויים (מעדן). בסה"כ במאזן הטיול הכללי אכלתי פיצה אישית אחת שלמה + 3 טעימות מפיצות אחרות. והפסטות האיטלקיות... איזה פסטה.. בתור מי שלא מבינה מה כבר ההבדל בין מקרוני לספגטי ולמה זמן הבישול משנה משהו.. היום אני יודעת שאני באמת לא מבינה כלום אבל הם מבינים הכל. השיא נרשם באי מורנו שונציה שם הלכנו לאיבוד בסמטאות (בהנחיית האייפון של גיתי) והגענו למסעדה מקומית נטולת תיירים מפוצצת מתושבי המקום שעוברת מדור לדור במשפחה משנות ה - 30 שהיתה מקסימה בפשטותה עם ספסלי חדר אוכל כמו בקיבוץ ודוד איטלקי חמוד שפינק אותנו בשאריות שנותרו לו בשעה 14:30 כשנכנסנו שנייה לפני שהוא סוגר לסיאסטה ושם אכלנו את הספגטי בולונז וספגטי ברוטב עגבניות עם אפונת גינה הכי מדהים וטעים שאכלתי מימיי.. כמה פשוט ככה טעים.. למות פשוט אחרי ארוחה כזאת!!!! עוד במאזן הכללי - אפס גלידות (לא כולל 4 לקים מגיתי) ושני קינוחים שווים ביותר וזה סגר את גזרת המתוק.
בקיצור חברים יקרים, אתם מבינים שהמשימה לא היתה פשוטה נכון? אבל כוחותינו עמדו בה בגבורה.. עם פה פתוח וקיבה מקבלת.. חחח... ביום רביעי בשעה 5 בבוקר נחתנו ובשעה 19:30 התייצבנו בר"ג לשקילה השבועית שלנו ולא תאמינו... גיתי שלי עמד על המקום.. כפיים!!!! ואני.. מוכנים? קילו וחצי פחות!!!!!! קולולולולולולו!!!! האושר היה בשמיים ואני עדיין נדהמת מעצמי. אז לכל המטיילים והנופשים - אם תרצו אין זו אגדה, הכל אפשרי והשמיים הם הגבול... וראש השנה יכול להיות רזה ויפה יותר מתמיד!
שבת נפלאה ובשליטה לכולם... באמת התגעגעתי כבר לכתוב כאן (נראה לי שעם האורך של ההודעה הזו כבר כיסיתי חסכים של שבוע לפחות...), אוהבת את כולכם... ונשיקות לכולם.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 11:05
gity1 Posts: 28
|
היה באמת טיול מדהים אני רק רוצה להוסיף שבתור הנהג ציפיתי לחוויה מאתגרת (בעקבות סיפורים על הנהג האיטלקי וכמה הוא דומה לישראלי) לא דובים ולא יער שישה ימים של נסיעה רגועה ומהירה באוטסטרדות מדהימות ובלי צפירה אחת , האיטלקים יכולים להיות קצת אגרסיביים אבל באופן כללי הם מאוד אדיבים ונחמדים גם על הכביש וגם מחוצה לו שבת שלום ושבוע של ירידות לכולם.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/08/2010 10:57
מיכל שרון Posts: 1318
|
לכל הפורום המדהים הזה.. כמה שאני התגעגעתי אליכם אתם לא מסוגלים לדמיין.. הסיבה שלא כתבתי קודם היא שהנחיתה התערבבה עם חזרה לשגרת העבודה המתישה ולקח לנו 3 ימים להתאפס על עצמנו, להשלים שעות שינה, לסדר ולנקות את הבית, לפרק תיקים וכו' וכו'... אז סליחה על העיכוב ותודה על הדאגה ועכשיו מוכנות... אני מתחילה...
יצאנו מהארץ בבוקר חמישי שעבר למילאנו לטיול של שבוע באזור ורונה - ונציה וכל הכפרים והעיירות הקסומים שביניהם. לי זאת היתה פעם ראשונה באיטליה וכל רגע היה קסום ומופלא... נתחיל עם ההגעה שלנו בחמישי בבוקר למילאנו... נחתנו כשאנו לבושים גופיות וכפכפים מחכים לשמש ולחום של סוף יולי וקיבלנו סופה של סוף יולי.. גשם זלעפות שיצר שטפונות.. לא הצלחנו לראות את הכביש ממטר.. בקיצור הנחיתה כבר השאירה עלינו רושם כבד. איזו ארץ.. הכל ירוק ומלבלב והשפע שיש באגמים ונהרות פשוט מעורר קנאה!!!! השתכנו בעיירה מקסימה שנקראת בוסאלנגו במלון נהדר ושהינו שם 3 ימים וכל יום טיילנו למקום אחר.. היינו בורונה המקסימה, במלצ'סינה השוכנת לרגלי הדולומיטים ומשקיפה על אגם גרדה המדהים (שהוא בערך כמו הכנרת רק פי 10 מינוס הבננות והאבובים) וטיילנו שם בין גלריות קטנות וקסומות לחנויות תיירים צנועות, טיפסנו ברכבל לפסגת אחד ההרים להשקיף על כל היופי הזה... רק שתבינו את הגובה.. למטה היו 30 מעלות (אבל נטול לחויות לגמרי) ולמעלה בפסגה 19 מעלות. בדרך ראינו עוד עיירות קטנות השוכנות על שפת אגם ומרובות גשרונים קטנים שמצטלמים נהדר.. פשוט משגע.. בכל מקום יש מה לראות, בכל מקום הקסם שהילך עלי היה קצת אחר וכמובן שבאיטלקית הכל נשמע סקסי... לאחר 4 ימים המשכנו לונציה וזה כבר הביא אותי לשיאי התפעלות מחודשים... לא הצלחתי לתפוס את הגודל והקיום של עיר שלמה על המים.. אני לא אהיה שקטה עד שאני אברר אחת ולתמיד מה היה שם קודם - העיר או המים?! היינו בונציה יומיים ולא שבעתי ממנה בכלל.. הסמטאות הנעלמות, הגשרים החמודים, הסירות בכל מקום, החנויות המשגעות והגונדולות... אוי כמה שאני רציתי שגיתי ייקח אותי לסיבוב רומנטי בגונדולה ושבגונדולייר המסוקס והשרירי ישיר לי סרנדה באיטלקית (סקסי כבר אמרתי?) וקיבלתי כבר הסכמה עקרונית לעניין אך כששמענו את המחיר (100 יורו) בולגריה הודיעה שהתכנית יורדת מהפרק. אחרי ונציה המשגעת טיילנו עוד יום אחד לעיירה משגעת בשם בורגטי על עוד שפת אגם משגע לא פחות עם תחנות מים וטירה ישנה המשקיפה מלמעלה שמתמחה בעשיית טורטליני והישיבה במסעדה בעיירה על שפת הנהר כשפכפוך המים מתנגן באוזן כל הזמן והעין לא שבעה מהירוק שמעלינו וסביבנו היתה מהמהנות והחווייתיות שידעתי.. ועם כזה נוף למי אכפת שלקח לנו כמעט חצי שעה לקבל אשכרה אוכל... סיימנו ביום שלישי בלילה את הטיול במגה קניון יוקרתי אך שטוף סיילים (כמו שבולגריה אוהבת) ואז קצת שיחררתי את חיית השופינג הקטנה הטבועה בכל אישה כשגולת הכותרת היו הנעליים האיטלקיות.. א - מ - א !!!! היה טיול מדהים ומקסים ומפנק.. ואני פשוט שמחה ברמות מטורפות שטיילתי אותו.
ועכשיו גבירותיי ורבותיי לקטע שבאמת מעניין את כולנו: האוכל!!!! אני יצאתי לטיול הזה אחרי מספר שבועות קשים של עלייה ועלייה וצבירת חובות למירי ולכן החלטתי שאני משתדלת ככל האפשר לשמור על הכללים, בלי פחמימות מחמש, לקחתי איתי דף רישום וגם תפוחים, פלפלים, קרקרים (דיאטטיים עאלק), טונה והמון מוטיבציה. מהיום הראשון לטיול, כל בוקר אני פתחתי את הבוקר לא בבית קפה כמו כולם עם קפוצ'ינו ומאפה אלא עם קרקר וגבינה בחדר עם פלפל או לחלופין פלפל וטונה או תפוח עץ גדול. אני בבקרים לא פתחתי את הלוע אלא סגרתי אותו היטב. השתדלתי לשים לב כל הטיול לרעב ושובע וזה בהחלט עזר.. דילגתי על ארוחות כלא רעבתי באמת, לפעמים הוספתי ארוחת ביניים בדמות תפוח או חטיף אנרגיה קטן כהגיע רעב אמיתי וארוחה לא נראתה באופק.. ובעיקר הייתי בשליטה כל הזמן. רוב הערבים הצלחתי להישאר במסעדות עם הדג והסלט או האנטיפסטי וההרגשה היתה מדהימה... בכלל הדגים באיטליה היו משהו מדהים כאשר גולת הכותרת בכל מקום היה הפילה בס (או בשמו האיטלקי והסקסי - ברונזינו) שהתעלה על כל הדגים האחרים בבריכה. בצהריים התפנקתי על מעדני הארץ שהיו בכל מקום ולפעמים רק אותם יכולת לקבל - הפסטות, הרביולי, הניוקי, הלזניות וגולת הכותרת - הפיצות!!!! איזה פיצות אלוהים... דקות דקות דקות (תודה לאיטליה על הפחתה משמעותית במפלס רגשי האשמה והקלוריות) עם התוספות הכי מעניינות, טעמות וגם הזויות שראיתי מימיי, מפיצה עם נקניקיות וצ'יפס (אני לא צוחקת.. אמת לאמיתה) ועד לפיצה עם גבינה מעושנת ופלפלים קלויים (מעדן). בסה"כ במאזן הטיול הכללי אכלתי פיצה אישית אחת שלמה + 3 טעימות מפיצות אחרות. והפסטות האיטלקיות... איזה פסטה.. בתור מי שלא מבינה מה כבר ההבדל בין מקרוני לספגטי ולמה זמן הבישול משנה משהו.. היום אני יודעת שאני באמת לא מבינה כלום אבל הם מבינים הכל. השיא נרשם באי מורנו שונציה שם הלכנו לאיבוד בסמטאות (בהנחיית האייפון של גיתי) והגענו למסעדה מקומית נטולת תיירים מפוצצת מתושבי המקום שעוברת מדור לדור במשפחה משנות ה - 30 שהיתה מקסימה בפשטותה עם ספסלי חדר אוכל כמו בקיבוץ ודוד איטלקי חמוד שפינק אותנו בשאריות שנותרו לו בשעה 14:30 כשנכנסנו שנייה לפני שהוא סוגר לסיאסטה ושם אכלנו את הספגטי בולונז וספגטי ברוטב עגבניות עם אפונת גינה הכי מדהים וטעים שאכלתי מימיי.. כמה פשוט ככה טעים.. למות פשוט אחרי ארוחה כזאת!!!! עוד במאזן הכללי - אפס גלידות (לא כולל 4 לקים מגיתי) ושני קינוחים שווים ביותר וזה סגר את גזרת המתוק.
בקיצור חברים יקרים, אתם מבינים שהמשימה לא היתה פשוטה נכון? אבל כוחותינו עמדו בה בגבורה.. עם פה פתוח וקיבה מקבלת.. חחח... ביום רביעי בשעה 5 בבוקר נחתנו ובשעה 19:30 התייצבנו בר"ג לשקילה השבועית שלנו ולא תאמינו... גיתי שלי עמד על המקום.. כפיים!!!! ואני.. מוכנים? קילו וחצי פחות!!!!!! קולולולולולולו!!!! האושר היה בשמיים ואני עדיין נדהמת מעצמי. אז לכל המטיילים והנופשים - אם תרצו אין זו אגדה, הכל אפשרי והשמיים הם הגבול... וראש השנה יכול להיות רזה ויפה יותר מתמיד!
שבת נפלאה ובשליטה לכולם... באמת התגעגעתי כבר לכתוב כאן (נראה לי שעם האורך של ההודעה הזו כבר כיסיתי חסכים של שבוע לפחות...), אוהבת את כולכם... ונשיקות לכולם.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|