19/10/2011 18:21
EFF Posts: 6391
|
מרכיבים: 400-450 גר` חזה עוף (פרפר אחד) כף שמן זית 3 בצלים בינוניים 1 גזר גדול 2 שיני שום 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית פלפל צ`ילי גרוס 1 כף גדושה רסק עגבניות 1 כף יין לבן 1 כפית סוכר/ממתיק 1 כוס מים בערך (פלוס-מינוס) 2 עלי דפנה 1 כפית שטוחה תבלין לשווארמה קליפת לימון מגוררת מלח הכנה: 1. לחתוך בצלים לקוביות בינוניות-גדולות ולטגן במעט שמן עד קבלת צבע זהוב עדין מאוד. להוסיף גזר מגורד בפומפייה עבה ולהמשיך לטגן עוד כדקה. 2. להוסיף את בשר חזה העוף חתוך לקוביות בינוניות ושום. לטגן כ-2-3 דקות נוספות. במידה והמחבת/סיר נותרה ללא הנוזלים כלל כדאי להוסיף בכל פעם ככף מים. 3. להוסיף אל המחבת את הפפריקה המתוקה, צ`ילי גרוס, תבלין לשווארמה ומלח. לערבב ולהוסיף בהדרגה מים. לא יותר מ-1/4 או 1/3 כוס בכל פעם (את זה למדתי מסבתא שלי, שיטה כזאת גורמת לתבשיל הבשר להיות מאוד סמיך). לאחר בישול קצר של כמה דקות להוסיף כל יתר התבלינים ועוד כ-1/4 - 1/3 כוס מים. 4. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ-20-30 דקות נוספות עם הוספת מים בכמויות קטנות בכל פעם שהנוזלים מתאדים. תודה לנטלי
|