06/10/2011 19:59
EFF Posts: 6391
|
1 בצל גדול קצוץ 3 שיני שום קצוצות 1 כף שמן זית 1 קופסה גדולה של עגבניות חתוכות (800 גרם) קופסא אחת שימורי חומוס 1 כפית טימין/אורגנו יבש בזיליקום קצוץ – אפשר יבש או מוקפא 1 כף סוכר/ממתיק שווה ערך 1 כוס איטריות דקות (לא מבושלות) מלח ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה 1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום ומטגנים ביחד עוד דקה. 2. מוסיפים את העגבניות (את כל תכולת הקופסה) ועוד שתי קופסאות מלאות במים (בערך ליטר). מוסיפים כוס אחת של חומוס ואת התבלינים. מכסים ומרתיחים. 3. אחרי הרתיחה מבשלים על להבה נמוכה עוד חצי שעה.. 4. בעזרת בלנדר-מוט או מעבד מזון טוחנים (בזהירות המרק חםםםם)את המרק למרקם גס ומחזירים לאש. אם המרקם נראה לכם סמיך מדי מוסיפים עוד מים (ומתקנים תיבול). 5. כשהמרק רותח מוסיפים עוד חצי כוס גרגרי חומוס ואיטריות. מבשלים עוד 15 דקות (בודקים שהאיטריות מוכנות), מורידים מהאש ומגישים.
|