29/09/2011 20:40
EFF Posts: 6391
|
חומרים: 4 כוסות פרחי ברוקולי טרי או קפוא מופשר (500 גרם פרחים ללא גבעולים) 1 כוס מים 1/2 כפית מלח 2כפיות שמן שומשום ממתיק שווה ל-2 כפיות סוכר 3 כפיות רוטב סויה (אני משתמשת בקיקומן- אפרת) 2 כפות שטוחות צנוברים קלויים במחבת יבשה אופן ההכנה: מורידים את הגבעול הקשה מפרחי הברוקולי (אפשר לקלף ולשמור למרק). מרתיחים מים בתוספת המלח, ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים ללא מכסה כ-5 דקות, או עד שהברוקולי מוכן (בצבע ירוק עז ולא רך מדי). אם משתמשים בברוקולי קפוא, יש לבשלו כ-3 דקות בלבד. מורידים מהאש ומסננים (אם לא מגישים מייד, יש לשטוף קלות במים קרים). מערבבים שמן שומשום , ממתיק ורוטב סויה , ויוצקים על הברוקולי. מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים.
גיוון: אפשר להמיר את הצנוברים בפיסטוקים, אגוזי קשיו, או שקדים קלויים
|