24/09/2011 19:11
EFF Posts: 6391
|
ל- 4 סועדים כמנת לוואי לבשר/דג נראה כמו מגילה אבל לא מסובך בכלל
1/2 1 כוסות אורז בסמטי כף שמן קנולה 3 כוסות מים רותחים מלח, פלפל מעט פפריקה אדומה או חריפה למי שאוהב (אצלנו אוהבים חריפות מתונה)
בצל 1 גדול קצוץ 1 כף שמן קנולה 2 גזרים מגורדים עבה חופן שמיר קצוץ מלח, פלפל לקישוט חופן שבבי שקדים (לא הרבה...!!!)
מחממים את השמן ומקפיצים את האורז, מוסיפים מים ותבלינים ,מרתיחים, מקטינים אש למינימום ומבשליפם כ-1/4 שעה עד שהנוזלים נספגים והאורז עשוי.
בנפרד:בכף שמן נוספת מטגנים את הבצל (אפשר להוסיף מידי פעם כפית מים ואז הבצל משחם יפה..) להוסיף את הגזר להמשיך בהקפצה - הגזר יעול להשאר מעט פריך . לסגור אש ולערבב פנימה שמיר קצוץ.
להשחים במחבת ללא שמן את השקדים.
הרכבת המנה
בתבנית או למי שיש טבעת ג'ל של טאפרוור להכניס את תוכן סיר הבצל/גזר ולסדר יפה בתחתית.
מעליו לשפוך את האורז בעודו חם ולהדק היטב בכף.
לסגור ולקרר.
לפני הגשה - לחמם מעט - הכי טוב במיקרו כדי שהבצל לא ישרף ואז להפוך בזהירות ולקשט בשקדים.
הוצאת העיסה מהתבנית תלויה באיכות ההידוק- אז להקפיד..
|