19/08/2011 20:13
EFF Posts: 6391
|
עוף בשיני שום המרכיבים (4 מנות): 4 כרעי עוף ללא עור שומים קלופים מ-2 ראשי שום שלמים 2 כפות שמן זית 1 כף עשבי תיבול מיובשים מעורבים (קורנית, ריחן, רוזמרין, מיורן, אורגנו וכו') 1 עלה דפנה 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון מלח, פלפל אופן ההכנה: שוטפים את הכרעיים ומייבשים היטב. מפרקים את ראשי השום לשיניים (שמים ראש שום על לוח עץ, מניחים עליו להב סכין גדולה ומכים על הלהב באגרוף, השיניים ייפרדו בקלות). מותירים את השיניים בקליפותיהן – אין צורך לקלוף אותן. יוצקים את השמן למחבת גדולה. מפזרים את שיני השום ועשבי התיבול. מניחים למעלה את העוף, עם העור כלפי מטה. מוסיפים את עלה הדפנה, בוזקים את אגוז המוסקט, מלח ופלפל. מציבים את המחבת על להבה גדולה. מטגנים כ-5 דקות או עד שעור העוף מזהיב במקצת. מכסים את המחבת, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים ומבשלים, בלי להסיר את המכסה, שעה וחצי. בתום הבישול מסלקים את עלה הדפנה, מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. מסננים את הרוטב שהתקבל במחבת תוך כדי דחיסת שיני השום בכף אל דופנות המסננת.
|