29/07/2011 00:35
EFF Posts: 6391
|
רכיבים: 800 גרם גזרים צעירים קטנים מלח שן שום קצוצה ממתיק בכמות של 2 כפות סוכר בערך 1 כפית גדושה גרגירי כמון 2 כפות שמן זית עדין 5 גבעולי פטרוזיליה 1-2 גבעולי סלרי 3 גבעולי טימין 2 גבעולי כוסברה כף חמאה 1/4 כוס מיץ מתפוזים
אופן הכנה: 1. מקלפים את הגזרים, חותכים אותם לטבעות דקות ומכניסים לקערה. זורים עליהם מעט מלח, שום, סוכר, גרגירי כמון ושמן זית ומערבבים.
2. קושרים בחוט את הפטרוזיליה עם הסלרי, הטימין והכוסברה ומניחים בסיר רחב. מכניסים לסיר את תערובת הגזר ומוסיפים מים שיגיעו עד חצי מגובה הגזרים.
3. , מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-25 דקות.
4. מסירים את וצרור העשבים. מוסיפים את מיץ התפוזים, מביאים לרתיחה, מערבבים וממשיכים לבשל בסבנות על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים. מערבבים כדי ששמן הזית, הממתיק ומיץ התפוזים שהסמיכו בתחתית הסיר יזגגו את טבעות הגזר. edited by EFF on 7/29/2011
|