08/07/2011 00:39
EFF Posts: 6391
|
הסלט הזה הוא סימן ההיכר הקולינרי של העדה הייקית: דק, עדין, ענוג, חיוור במקצת וטעים עד דמעות. כל הסוד טמון באיזון הטעמים ובאיפוק. לגירסה חגיגית יותר אפשר להוסיף לסלט פרוסות ביצים קשות . 6 מלפפונים חצי בצל קטן (לא הכרחי) 2 כפות שמיר קצוץ מלח רבע כוס חומץ תפוחים רבע כוס מים ממתיק שווה ערך ל-1 כף סוכר (בערך) אופן ההכנה 1. שוטפים את המלפפונים ופורסים באלכסון, לפרוסות אליפטיות, הכי דקות שאפשר. יש מי שמקלף את המלפפונים, אבל לא חייבים). אם משתמשים בבצל, פורסים גם אותו הכי דק שאפשר. שמים את כל הפרוסות במסננת. 2. ממליחים את פרוסות הירק היטב ומניחים לשעה להגרת נוזלים. מקץ שעה שוטפים תחת מים זורמים, ומסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמיר. 3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את החומץ, המים וכף סוכר. טועמים. הרוטב צריך להיות חמוץ-מתוק ועדין בטעמו. מתקנים תיבול ומוסיפים את החומץ לקערה. 4. מערבבים ומגישים
|