21/06/2011 23:20
EFF Posts: 6391
|
4 כרעי עוף ללא עור (כולל השוקיים) 1 כוס עדשים ירוקות 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כף שמן זית איכותי 2 כוסות מים רותחים 8-10 שיני שום כתושות 1 לימון חתוך לפלחים 1/4 כוס יין לבן 4-6 גבעולי טימין, אורגנו או נענע טריים מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: שוטפים ומסננים את העדשים. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים עדשים ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים שיכסו את העדשים + 2.5 ס"מ. מבשלים כ-20 דקות, עד לדרגת אל-דנטה. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אפייה גדולה (שיכולה להכיל את כל העוף בשכבה אחת) ומניחים בה את העדשים המבושלות, השום ,פלחי הלימון ומחצית מעשבי התיבול. מניחים למעלה את העוף מתבלים במלח ופלפל, יוצקים למעלה את היין ויתרת התבלינים. אופים 45-60 דקות, עד שהעוף משחים
|