14/06/2011 20:07
EFF Posts: 6391
|
וריאציה על מתכון תרד עם אורז בנוסח בלקני חומרים (6 מנות) 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים דק 4 שיני שום פרוסות 500 גרם תרד עלים נקיים, קצוצים גס 1 כוס אורז בסמטי מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 1 כוס מרק עוף צח (מים+כף אבקה)או מים 1/2 לימון סחוט אופן ההכנה 1. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל והשום הפרוס עד שהם מזהיבים. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך בחישה, עד שרב הנוזלים מתאדים. 2. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ- 4 דקות. מוסיפים את המרק או המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות. 3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור. משהים 20 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
|