23/07/2010 18:17
EFF Posts: 6392
|
2 חצילים צעירים -רצוי בלדי 4-3 עגבניות קצוצות 1 בצל בינוני קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות דק 3 כפות יוגורט 1/8 כוס חומץ יין אדום 3-2 כפות מיץ לימון טרי 3כפות שמן זית(2 מספיקות...) כף עלי אורגנו קצוץ טרי או כפית אורגנו יבש מעט תימין מלח ופלפל שחור גרוס טרי צרור קטן פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: מחממים תנור לחום גבוה - 250 מעלות. מניחים את החצילים בתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהקליפה חרוכה והחציל מתקמט. מניחים להצטנן. מקלפים את החציל, קוצצים את בשרו ומניחים בקערה. מוסיפים את העגבניות, הבצל והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את היוגורט תוך ערבוב נמרץ. מוסיפים חומץ ומיץ לימון ולבסוף את השמן, בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד. מתבלים באורגנו, תימין, פלפל ומלח. מקשטים בפטרוזיליה ומשהים לפחות שעתיים לפני האכילה.
|