10/05/2011 22:38
EFF Posts: 6391
|
1/2 ק"ג בשר טחון (רצוי מעורב ) 2 בצלים גדולים קצוצים 1 כף שמן קנולה 4 שיני שום כתוש מלח והרבה פלפל שחור חופן פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפות גדושות פירורי לחם קל(תוצרת עצמית שלנו כמובן) לרוטב: מחצית מהבצל/שום המאודה (הסבר בהמשך) 1 קופסא 400 גרם עגבניות מרוסקות מעט ממתיק 1/4 כוס יין אדום תבלינים לפי הטעם להכניס את הבצל הקצוץ לסיר יחד עם השום והשמן ולאדות ארוכות על אש קטנה.לפלפל בנדיבות בפלפל שחור (כמה שיותר זמן יותר טעים..) לחלק את הבצל לשניים, חלק להשאיר בסיר והחלק השני לערבב עם הבשר,פטרוזיליה, פירורים ומלח. לעסות היאב את עיסת הבשר וליצור כדורים קטנים. להוסיף לסיר עם הבצל הנותר את העגבניות, יין, מעט מים ותבלינים, כאשר רותח, להכניס את הכדורים. לבשל כחצי שעה על אש קטנה.
|