26/07/2010 15:28
סיסי 17 Posts: 618
|
לא פייר גם אני בסירה של השמנמודים ... אבל אלו הם החיים
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
26/07/2010 11:51
בצקיסטית בגמילה Posts: 389
|
אכן, כשכתבתי שבמקום להעלות מיסים לשמנים צריך לחנך את האוכלוסיה, התכוונתי לא רק נקודתית ל"שמנים" אלא לכל המשפחה. כמובן גם להורים לילדים.
ונכון - גם מעשנים, אלכוהוליסטים ונרקומנים מעמיסים על מערכת הבריאות וגורמים לעצמם נזק, ולכן עליהם לשלם על כך. מי שחלה בסרטן כתוצאה מגנטיקה או בגלל שעבד במפעל לכימיקלים זה משהו אחר לגמרי לעומת מי שחלה בסרטן הריאות כי עישן קופסת סיגריות 20 שנה.
אם לא שמתם לב - בכל פעם שאתם מגיעים לרופא כלשהוא בקופת החולים, מצוינות המחלות הכרוניות שלכם בחלק התחתון של הדף, וביניהן מסווגים גם עישון ומשקל יתר כמחלות כרוניות, וכך גם למי שמשתמש בסמים ומי שאלכוהוליסט. קופות החולים כבר החלו בתהליך הזה מבלי ששמתם לב...
וכך המצב אצל חברות הביטוח. מי שרוצה לבטח את עצמו בביטוחים כגון: בריאות / סיעודי / חיים באופן פרטי - חייב לציין אם הוא מעשן, את משקלו וכן מחלות כרוניות אצלו ובמשפחה, ורק אחר כך קובעת חברת הביטוח אם היא מסכימה לבטח את האדם, ואת גובה התשלומים החודשיים שהאדם ישלם לה כדי לבטח את עצמו.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/07/2010 13:03
דפי Posts: 1126
|
בצקיסטית בגמילה יקרה. את צודקת אבל לדעתי , מכיוון שמדברים היום על אחוז גבוה של ילדים בעלי עודף משקל ,עיקר המאמץ צריך להיות בחינוך הורים לתזונה נכונה ובריאה . כל המשפחה חייבת לעבור שינוי התנהגותי בתחום כדי לעזור לילדים האלה לגדול בריא. edited by דפי on 7/25/2010
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/07/2010 12:15
בצקיסטית בגמילה Posts: 389
|
אם נעצור רגע את הרגש ונחשוב - אז זה דווקא הגיוני שאדם שמן ישלם יותר לקופות החולים כי ההוצאות עליו יותר גדולות: אדם שמן הוא אדם חולה פיזית יותר - לחץ דם, סוכרת, התקפי לב, שבץ ומגיל די צעיר, ונזקק לתרופות, לרופאים וטיפולים רפואיים יותר מהאדם הממוצע. מצד שני זה די מעליב. אני הייתי מציעה שבמקום להעלות מיסים לשמנים, ישקיעו במודעות לאוכל בריא ובקבוצות דיאטה, ואז יהיו פחות שמנים במדינה (בכל מדינה שהיא), וכך גם פחות אנשים חולים וכך גם ההוצאות על מחלות יקטנו. אולי אפילו להכריח אנשים שסובלים ממשקל יתר של 20 ק"ג ומעלה ללכת לקבוצות דיאטה של קופות החולים ומי שמסרב - אז להעלות לו את המסים. השמנה זו מחלה לכל דבר ומגיפה של המאה ה-21!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
24/07/2010 08:02
דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
מזעזע מאוד... וחבל שבטכנולוגיה כמו שיש היום במקום להשתמש ביתרונותיה כדי לקדם מסע הסבר לבריאות נכונה בכל תחום עושים בה שימוש לדברים לא טובים כמו העברת מסרים שאינם הולמים........ עד מתי????????
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 19:49
dany Posts: 19819
|
כנראה שהגרמנים כבר מיצו את כל תכניות החינוך להורים איך לגדל את הילדים בצורה נכונה שלא יהיו שמנים ושם יש שמנים שחבל על הזמן.... כנראה שכבר הטילו מיסים על כל החברות שמייצרות ג'אנק.... ומוצרי מזון משמינים וממכרים..... אז עכשיו צריך... להטיל מיסים על אנשים שמנים.... כן כמו שכתבו פה.... מה אחר כך???? מי יהיה הסקטור הבא..... באמת מזכיר ימים אפלים..... צמרמורת!!! דפי כתב:
הבוקר צפיתי בתוכנית בוקר של הערוץ הגרמני RTL ושמעתי ששר הבריאות הגרמני רוצה שאנשים בעלי עודף משקל יחויבו לשלם יותר דמי בריאות לקופת החולים. מסתבר שגם האנגלים שוקלים נושא זה. מה דעתכם ? דפי.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 19:42
קרולין Posts: 6651
|
מצטרפת לעופר ואפי, אכן: כל כלב יבוא יומו!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 18:26
EFF Posts: 6396
|
ולעופר: כתבת :בכל יום בא כלב -ואני מוסיפה: לכל כלב יבוא יומו....
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 18:24
EFF Posts: 6396
|
זה נורא...ישנו משפט שאינני חתומה על אמיתותו אבל זה אומר כך: "עד שהשמנים ירזו - הרזים ימותו "..(כמובן שאינני מאחלת לאף אחד..) ואם כך - יצרני הבגדים יגבו תשלום גבוה יותר על שימוש ביותר בד?? אבסורד...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 18:19
לייסי Posts: 623
|
סליחה, איפה זה פורסם? בגרמניה? אהההההההההה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 16:49
נינוש Posts: 1442
|
אפרופו שמנים, הקוסמטיקאית שלי סיפרה לי שיש לה מחירון קבוע ל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, רגליים , ידיים שפם וכו" כידוע בובולינה קטנה ורזה שונה לגמרי מאשה בריאה וגדולה הקוסמטיקאית אמרה לי : לא מספיק שהיא גדולה אני אקח ממנה יותר כסף!!!!!! לא פייר, לא פייר בכלל שבת שלום לכולם
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 15:10
קרולין Posts: 6651
|
מצטרפת לתגובות, עישון , אלכוהול, השמנה, ועוד הינם גורמי סיכון . לא מקובל שיתפסו בשמנים ויבקשו מהם עוד כסף...מה עם השאר???!!!
במקום להתעסק בהסברה ובמתן פתרונות מתעסקים באיך להעשיר את הקופות... או כולםםםם או אף אחד.
אני גם מתנגדת.
שיהיה אחלה סופ"ש לכולם.
קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 12:47
עושה מה שבא לי Posts: 43
|
אני יכולה להבין מדוע הם מעלים את זה הרי לשמנים יש יותר סיכוי לחלות..במחלות.. אבל אני נגד זה כי מה אשנים רזים לא יכולים לחלות לפעמים אף יותר מאשר שמנים בקיצור אני לא בעד האפליה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 12:44
|
מסכימה אתך. ומה עם המעשנים והמכורים למיניהם ? מה עם חולי הסכרת והלב ? אדם חולה כבר נענש פעם אחת אז במקום לתמוך בו מענישים אותו פעם נוספת. edited by דפי on 7/23/2010
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 12:41
אסתי ברוך Posts: 1317
|
דעתי שלילית מה קרה גם שמן הוא בן אדם זה לא פר לתייג אותנו השמדמודים אנחנו אנשים טובים אז מה אם אנחנו שמנים זה לא פר מוחה תודה שהבאת שבת ברוכה וטובה edited by אסתי ברוך on 7/23/2010
-- חייך לעולם יחייך לך חזרה♥♥♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2010 12:38
|
הבוקר צפיתי בתוכנית בוקר של הערוץ הגרמני RTL ושמעתי ששר הבריאות הגרמני רוצה שאנשים בעלי עודף משקל יחויבו לשלם יותר דמי בריאות לקופת החולים. מסתבר שגם האנגלים שוקלים נושא זה. מה דעתכם ? דפי.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|