30/04/2011 12:28
EFF Posts: 6392
|
8 כרעי עוף ללא עור 3 פלפלים (לא משנה מאיזה צבע), אפשר אחד מכל צבע, מנוקים וחתוכים לרצועות1-2 פלפלונים חריפים 1/2 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות גס (אפשר גם מקופסה) בצל בינוני קצוץ גס, רצוי סגול 2 שיני שום קצוצות 1/2 כוס יין לבן יבש (אפשר ללא יין-ראו בסוף) כף שמן זית מלח, פלפל כף עלי פטרוזיליה קצוצים כף עלי בזיליקום קצוצים אופן ההכנה: בסיר כבד שמים כף שמן זית ומניחים על האש. משחימים קלות את חתיכות העוף מכל הצדדים. כשנתחי העוף שחומים, מוציאים ומניחים אותם בצד. במקום נתחי העוף מכניסים לשמן את הבצל. (אם יש צורך להוסיף עוד כפית שמן, זה הזמן) וכשזה נעשה שקוף, מוסיפים את השום והפלפלים. מערבבים קצת. מוסיפים את העגבניות, ממליחים קלות, מפלפלים ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כרבע שעה נוספת. מחזירים לסיר את העוף. מערבבים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל כחצי שעה, כאשר מדי פעם מערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומגישים. אפשר להכין את העוף בלי היין, התבשיל יהיה מעט סמיך יותר עם טעמי פלפל מודגשים. מבוסס על מתכון מצויין של חיים כהן
|