05/03/2011 12:52
EFF Posts: 6392
|
חומרים: - 500 גרם בשר עוף או בקר טחון - בצל בינוני קצוץ דק - חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק - חצי כוס שמיר קצוץ דק - שליש כוס כוסברה קצוצה דק - שליש כוס נענע קצוצה דק - 2 כפות צנוברים - 1 ביצה+חלבון 4 כפות פירורי לחם - 3 שיני שום גדולות כתושות - מלח, פלפל שחור - 2 כפות שטוחות אבקת מרק בצל או ירקות - ספל מים רותחים מאדים את הבצל הקצוץ במחבת טפלון עם מעט שמן זית עד שהוא מזהיב. בקערה גדולה מערבבים את הבצל עם הבשר הטחון, הפטרוזיליה, השמיר, הנענע, הכוסברה, הצנוברים, הביצים, פירורי הלחם, השום והתבלינים. אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. קורצים מהתערובת כדורים (לא גדולים), משטחים אותם מעט לצורת קציצה ומניחים בתבנית אפייהעל נייר אפייה. ממיסים את אבקת המרק בספל המים הרותחים ויוצקים על הקציצות (להלן הפטנט). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
|