27/02/2011 22:25
EFF Posts: 6392
|
מאפה ברוקולי/כרובית:
המרכיבים:
500 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות
3 ביצים - מופרדות חלמון/חלבון
3 כפות דל קלוריות
מלח ופלפל
2כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
חולטים את התפרחות במי מלח רותחים במשך 5 דקות, מוציאים בכף מחוררת ומסננים.
בינתיים מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב.
טורפים את החלמונים עם המיונז ועם הגבינה ומערבבים עם הקצף בתנועות קיפול עדינות.
מניחים את התפרחות בתבנית טפלון, מתבלים, שופכים עליהן בעדינות את תערובת הקצף ואופים ב-180 צ. במשך 40 דקות.
לגיוון: ניתן גם להחליף את תפרחות הברוקולי: בכרובית או תרד עלים מוקפאים, מסוננים וסחוטים או בשעועית ירוקה חתוכה מבושלת 10 דקות ומסוננת.
|