23/02/2011 23:19
EFF Posts: 6392
|
6 מנות חומרים 1 כפית שמן זית לשימון התבנית 6-5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים 1 כף רוזמרין טרי קצוץ גס 2 עגבניות 3 כפות שמן זית 1 כף יין לבן יבש (לא חובה) מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה 1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מעבירים לקערה, מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ, יוצקים את שמן הזית והיין, ממליחים בנדיבות, מפלפלים ומערבבים. 2. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, משמנים תבנית חסינת חום בגודל 22*27 ומסדרים שתי שכבות של פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות. מניחים מעל שכבה של עגבניות, ומעליה שתי שכבות נוספות של פרוסות תפוחי אדמה. 3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 20-15 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים. מגישים מיד.
|