היי הבטחתי והנה המתכון:
לטגן בכף שמן בצל או שניים קצוצים
4-5 שיני שום
4-5 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
כרובית חתוכה לקוביות קטנות (לא לפרחים אלא חיתוך גס לקוביות לאחידות המרקם)
בערך חצי חבילה סלרי עלים (אמריקאי) בלי הירוק רק העמודים, קצוץ לטבעות
קוביה דלעת קטנה מקולפת וחתוכה לקוביות
מכסים במים רותחיםאת הירקות פלוס עוד עד כמעט שפת הסיר
מלח,פלפל,אבקת מרק עוף (אני שמה כף גדושה מאוד ,תלוי בסיר)
2 כפות קוואקר גדושות
ובסוף הבישול חופן שמיר קצוץ.
כמובן בישול של כרבע שעה לא יותר. ניתן לכבות את האש והסיר ממשיך "לבשל" את המרק
לתקן תיבול
ולהינות.
הרעיון הוא השקעה בחיתוך הירקות, פחות מעשר דקות
יוצא סיר ענק ומשפחתי = חצי יורד ישר להקפאה (לימים קרים)
החצי השני טעים ומשביע.
בתאבון
נחושה