28/01/2011 16:02
EFF Posts: 6392
|
'שקשוקה אלגנטית ולא שגרתית. השילוב בין קישואים, שום וביצים עובד יפה, וגבינת הריקוטה מוסיפה טאץ’ עדין, אבל האמת היא שגם גבינת פטה תעבוד מצוין.
חומרים ל-2 מנות במחבתות אישיות:
2 זוקיני/קישואים פרוסים לעיגולים דקים
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ
4 גבעולי תימין
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים
4 כפות גבינת ריקוטה 5%
+ מטגנים זוקיני/קישואים, שום, צ’ילי ותימין בשמן זית כ-7 דקות, עד שהזוקיני/קישואים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
+ יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים ישר אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה).
+ מפזרים גבינת ריקוטה מעל ומגישים מיד
|