|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
02/01/2011 22:35
מיכלל Posts: 1674
|
מכיל כ-800 קק"ל
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/01/2011 21:47
ענת Posts: 3849
|
EFF כתב:
לחצילים:
4-5 חצילים
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים
פטרוזיליה קצוצה
לסלסה:
3 עגבניות
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף (בהתאם למידת החריפות שאוהבים)
מעט מלח
4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
4-5 ענפי כוסברה קצוצים (רק למי שאוהב)
אופן ההכנה
1. קולפים את החצילים, וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר בערך (לא פחות). מברישים כל פרוסה משני צדדיה במעט שמן זית.
2. מניחים את כל הפרוסות בשכבה אחת בתבנית אפיה שטוחה, מרופדת בנייר אפיה.
3. אופים בחום בינוני במשך 15-30 דקות - עד שהפרוסות רכות למגע. כשבטוחים שהחצילים מוכנים מוציאים מהתנור.
4. כשהחצילים עדיין חמים, סוחטים מיץ לימון על כל פרוסה, ובוזקים מעט מלח (עדיף מלח ים אטלנטי).
5. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים מייד.
6. למעוניינים, ניתן להגיש עם רוטב סלסה: למעבד מזון מכניסים 2 עגבניות, שן שום, שמן זית, פלפל ירוק חריף ומלח, וטוחנים גס. מוסיפים עגבנייה קצוצה דק, עגבניות מיובשות וכוסברה.
נראה מדליק אעשה מחר
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/01/2011 17:55
EFF Posts: 6392
|
לחצילים:
4-5 חצילים
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים
פטרוזיליה קצוצה
לסלסה:
3 עגבניות
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף (בהתאם למידת החריפות שאוהבים)
מעט מלח
4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
4-5 ענפי כוסברה קצוצים (רק למי שאוהב)
אופן ההכנה
1. קולפים את החצילים, וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר בערך (לא פחות). מברישים כל פרוסה משני צדדיה במעט שמן זית.
2. מניחים את כל הפרוסות בשכבה אחת בתבנית אפיה שטוחה, מרופדת בנייר אפיה.
3. אופים בחום בינוני במשך 15-30 דקות - עד שהפרוסות רכות למגע. כשבטוחים שהחצילים מוכנים מוציאים מהתנור.
4. כשהחצילים עדיין חמים, סוחטים מיץ לימון על כל פרוסה, ובוזקים מעט מלח (עדיף מלח ים אטלנטי).
5. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים מייד.
6. למעוניינים, ניתן להגיש עם רוטב סלסה: למעבד מזון מכניסים 2 עגבניות, שן שום, שמן זית, פלפל ירוק חריף ומלח, וטוחנים גס. מוסיפים עגבנייה קצוצה דק, עגבניות מיובשות וכוסברה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|