23/12/2010 12:56
EFF Posts: 6392
|
מאפה קל ופשוט להכנה הכולל את תפרחות הברוקולי, הבריאות, הרעננות והמוכנות לשימוש של "סנפרוסט". השימוש במיונז ובגבינת פרמזן הוא פטנט אמריקאי להרכבת פשטידות מהירות.
המנה מתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית.
(תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ)
500 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט"
3 ביצים
3 כפות מיונ זקל
מלח ופלפל
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
חולטים את התפרחות במי מלח רותחים במשך 5 דקות, מוציאים בכף מחוררת ומסננים.
בינתיים מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב.
טורפים את החלמונים עם המיונז ועם הגבינה ומערבבים עם הקצף בתנועות קיפול עדינות.
מניחים את התפרחות בתבנית משומנת, מתבלים, שופכים עליהן בעדינות את תערובת הקצף ואופים ב-180 צ. במשך 40 דקות.
לגיוון: ניתן גם להחליף את תפרחות הברוקולי: בכרובית או תרד עלים מוקפאים, מסוננים וסחוטים או בשעועית ירוקה חתוכה מבושלת 10 דקות ומסוננת
|