10/12/2010 19:00
EFF Posts: 6392
|
700 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
1/2 כוס פטרוזיליה
1 תפ"א מגורד וסחוט ממש ממש טוב במגבת מטבח
1 ביצה טרופה
קמצוץ מהתבלינים הבאים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כורכום
לרוטב הירקות:
500 גר' פול ירוק טרי (או קפוא)
1 בצל גדול קצוץ
1 חבילה גבעולי סלרי חתוכים לקטעים באורך של 5 ס"מ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן קנולה
1 כפית אבקת מרק עוף
מעט מלח ופלפל לבן לפי הטעם
2 כוסות מים
מערבבים את כל החומרים לקציצות בקערה, ומשהים כ-20 דקות לספיגת הטעמים. יוצרים כדורים.
להכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר, ומאדים את העגבנייה והבצל בשמן. מוסיפים את הפול והסלרי וגם כוס מים אחת, ומתבלים באבקת המרק. מוסיפים את כוס המים הנותרת, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כדורי הבשר, ומבשלים על להבה בינונית כ-35 דקות.
|