21/11/2010 20:21
EFF Posts: 6392
|
רכיבים:
5 עגבניות בשלות
1/2 כוס אורז בר (האורז השחור שחור)
כף חמאה
בצל קצוץ דק
שורש פטרוזיליה קצוץ דק
2 שיני שום גדולות כתושות
מעט בזיליקום קצוץ דק
4 כוסות מרק ירקות צח(1 כף אבקה, השאר מים...)
מלח, פלפל
ממתיק לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
אופן הכנה:
משרים את האורז כחצי שעה במים.
חולטים את העגבניות, קולפים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרבעים.
מחממים חמאה בסיר ומאדים את הבצל, שורש פטרוזיליה והשום.
מוסיפים את העגבניות והמרק מכסים ומבשלים כחצי שעה.
מעבירים לבלנדר ומעבדים למחית חלקה (אפשר ב"מקל")
מתבלים במלח, סוכר ומיץ לימון.
מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה עד שהאורז רך למאכל.(לא רך מדיי…)
|