22/11/2010 18:19
נינוש Posts: 1442
|
יאמי, יאמי, הכנתי את זה היום בידיוק בידיוק לפי המתכון אפי, תזכירי לי בבקשה מרק עדשים אדומות עם כמון נדמה לי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
21/11/2010 10:53
מיכלל Posts: 1674
|
מכיל כ-750 קק"ל
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
21/11/2010 01:42
EFF Posts: 6392
|
גזר חתוך לרצועות דקות
גמבה חתוכה לרצועות דקות
פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
בצל קצוץ דק
שתי שיני שום כתושות על כל גזר (גזר 1=2שינים שני גזרים=4 שיניים) + שתי שיני שום כתושות לבשר
כרוב לבן חתוך דק (מלוא החופן כרוב על כל גזר)
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות לא גדולות מדי אבל גם לא קטנות (הגודל המומלץ - גודל נגיסה)
6 כפות רוטב סויה
כף שמן סומסום (לא חובה)
כף קורנפלור
כף וחצי רוטב צ\'ילי מתוק (בבקבוק זכוכית)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים 2 כפות רוטב סויה עם שתי שיני שום כתוש מלח ופלפל ומוסיפים קורנפלור בהדרגה עד שהתערובת מסמיכה מעט.
משרים את קוביות הבשר בתערובת לפחות חצי שעה (2 - 3 עדיף)
מטגנים את הבשר במעט שמן טיגון על מחבת באש גבוהה עד שהעוף נעשה בצבע חום יפה. חשוב חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא ישרף. לאחר שמוכן מורידים מהאש.
מחממים שמן לטיגון בווק על אש גבוהה ומוסיפים (לפי הסדר): בצל, שום (מערבבים מספר שניות), גזר ופלפל (מערבבים דקה - דקה וחצי), כרוב מלח ופלפל ומקפיצים עד שמתרכך.
בשלב זה מוסיפים את שארית רוטב הסויה, שמן הסומסום ומערבבים חצי דקה.
מוסיפים את הבשר ורוטב הצ\'ילי ומערבבים היטב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|