19/11/2010 17:31
EFF Posts: 6392
|
החומרים לעיסת הבשר:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה+חלבון
1 לפת גדולה קצוצה דק
1 בצל גדול קצוץ דק
6 כפות שטוחות פירורי לחם
שקיק אבקת מרק 10 בטעם עוף
מל"פ
לרוטב:
1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 כוס מים רותחים
שקיק אבקת מרק 10 בטעם עוף
ספל אפונה קפואה
100 גרם רסק עגבניות
טיפונת ממתיק
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את חומרי העיסה לעיסה אחידה.
2. רוטב - בכף שמן זית לאדות מעט את הבצל. להוסיף מים רותחים+אבקת מרק+רסק+מעט ממתיק ולערבב היטב. להוסיף אפונה ולערבב. להביא לרתיחה.
3. מעיסת הבשר מכינים 2 ככרות קלופס מוארכות ולהניח מעל הרוטב הרותח.
4. להביא שוב לרתיחה (אין צורך להפוך את הקציצות), להנמיך אש ולבשל על אש קטנה כשעה. כשמידי פעם יוצקים מעט רוטב על הקלופסים המתבשלים.
|