08/11/2010 20:10
EFF Posts: 6392
|
לעיסת הקציצות:
חצי ק"ג תרד טחון של סנפרוסט מופשר וסחוט
600 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
3 שיני שום כתושות גדולות
5 כפות גדושות פירורי לחם
מל"פ
מערבבים לעיסה אחידה.
ל"רוטב":
ספל מרק בצל עשויה מכף מרק בצל ומים רותחים (שקיק מרק 10)
קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
על תבנית תנור גדולה משומנת (אני מרססת בתרסיס שמן), מכדררים כ-18 קציצות אובליות (אני נעזרת בכף לאומדן הגודל) מהעיסה.
בספל מערבבים אבקת מרק בצל + מים רותחים +רסק עגבניות ויוצקים מעל הקציצות (אני מפזרת כף על כל קציצה ואת השארית - אם נשארת - שופכת לתבנית).
אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לאחר 20 דקות הופכים את הקציצות עם מרית).
|