01/11/2010 23:28
EFF Posts: 6392
|
חצי חזה הודו נקבה(בערך 1.2 קג)
מלח , פלפל שחור גרוס עדין
פפריקה חריפה/מתוקה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף חרדל דיז'ון , כף דבש
רבעי שיני שום טריות (אופציה)
בעזרת סכין חדה, מחוררים חורים בחזה הודו משני צדדיו. נועצים בחורים רבעים של שיני שום. ( אפשר לוותר על שלב זה אם רוצים פרוסות חלקות של בשר וללא טעם מודגש של שום).
מורחים את החזה במלח , פפריקה חריפה (או מתוקה) ומצפים אותו בפלפל שחור גרוס עדין. מערבבים בקערית את הצ'ילי, החרדל והדבש ומורחים את החזה משני צדדיו ברוטב. עוטפים בנילון ושמים במקרר ליממה .
מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות). מניחים את החזה בתבנית ומכסים את התבנית ביריעת אלומיניום , תוך יצירת גבעה קטנה מלמעלה.
אופים את החזה 20 דקות מצד אחד, הופכים ומכסים באותה צורה ואופים רבע שעה מהצד השני.
מוציאים מהתנור ומסירים את יריעת האלומיניום.
בחזה ההודו (בדומה לחזה עוף), יש בצד אחד שלו חתיכת בשר שיוצרת מעין קפל. כדי שהחלק הפנימי של הקפל יהיה עשוי, רצוי בשלב זה לכופף אותו הצידה ולנעוץ את חתיכת הבשר המכופפת בתוך החזה בעזרת קיסם.
מחזירים את החזה לתנור, ואופים באותו חום , ללא הכיסוי חמש דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ושולפים את הקיסם (לא לשכוח!).
הערות:
מתאים להגשה חם וגם קר, פרוס דק מאד.
|