29/10/2010 19:24
EFF Posts: 6392
|
רכיבים:
1 קישוא גדול או שניים בינוניים
2 כפות טחינה גולמית
4 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
מעט כמון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית לטפטוף מלמעלה. (אנחנו מוותרים על הטפטוף!!!!)
אופן הכנה:
מנקים את הקישואים וקולים אותם על להבה פתוחה או מתחת לגריל עד שהם חרוכים.
מצננים את הקישואים, קולפים אותם ומעבירים לקערה. מועכים במזלג ומקזים את הנוזלים.
מוסיפים טחינה, מיץ לימון ושום ומערבבים. מוסיפים מים לפי הצורך, עד לקבלת תערובת בסמיכות של שמנת. מתבלים במלח וכמון.
מקשטים בפטרוזיליה ומטפטפים למעלה שמן זית.
הערות:
ניתן להחליף את הקישואים בדלעת או בחצילים.
|