05/07/2010 18:17
EFF Posts: 6392
|
1 חציל בינוני ספריי שמן זית לזילוף על החציל מלח גס,פלפל 1 בצל קצוץ 5-6 שיני שום בשרניות 1 כף שמן זית 3/4 קופסא עגבניות מרוסקות (גדולה של 800 גרם) ממתיק לפי הטעם 3-4 קוביות בזיליקום (מוקפאות) מעט ג'נג'ר מגורד מלח פלפל חותכים את החציל (עם הקליפה שטוף טוב) לקוביות בגודל 1X1 ס"מ מפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפלפלים הרבה וממליחים במלח גס ומזליפים ספריי שמן. אופים במצב גריל עד להשחמה ממש יפה של הקוביות. בנפרד מאדים בצל ושום בכף שמן זית, מוסיפים את הג'ינג'ר והבזיליקום, מוסיפים את העגבניות, מתבלים בממתיק ומבשלים כ-7 דקות. מכניסים פנימה את החצילים לעוד 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. יוצא רוטב סמיך ועשיר נפלא על חזה עוף צלוי ללא ציפוי כמובן, ונפלא גם לארוחה חלבית ללא בשר על פסטה שבושלה מראש.
|