18/10/2010 00:06
EFF Posts: 6392
|
'1 חציל רצוי בלאדי חצוי לאורך לשניים 1 ראש שום כפית שמן זית 1 בצל קצוץ 2 גזרים גדולים קצוצים 1/2 כו קוביות דלעת 2 ענפי סלרי קצוצים 1 כף שמן קנולה או כף חמאה 1 כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף 4 כוסות מים מלח והרבה פלפל 1 כוס חלב 1 כף טחינה גולמית. אז ככה: לעטוף את ראש השום אותו משחתי בשמן זית בנייר כסף, לסגור טוב ולהכניס לתבנית. לידו להניח את שני חצאי החצילים, ולאפות בחום בינוי בערך 1/2 שעה - בעיקר עד שהחצילים מתרככים. לסבלניים ולמי שלא איכפת מהלכלוך..אפשר לקלות את החצילים על אש בקליפתם. לי חבל על כירת הגז... בינתיים מאדים בסיר למרק בכף השמן בצל, גזר,סלרי עד לשקיפות. מוציאים את התבנית ומעבירים לסיר המרק את בשר החצילים שהתרכך, ואת תוך השומים. יוצא בקלות מהקליפה. מציפים במים ואבקת מרק, מפלפלים וממליחים. מבשלים 1/2 שעה. מכבים אש ומבלנדרים את תוכן הסיר. מוסיפים כוס חלב דל שומן וכף טחינה גולמית ומביאים לרתיחה קלה..זהו.. אפשר כמובן להוסיף עשבי תיבול..ובטח כוסברה למי שמאוהב בה כמוני... בעלי טוען שמרק נפלא כזה הוא עדיין לא אכל... נראה לי שמחר טעמו יהיה עוד יותר טוב...
|