15/10/2010 20:56
EFF Posts: 6392
|
1 חזה עוף שלם (פרפר) מחולק ל-2 חלקים (השתמשתי בחזה עוף לשניצלים) 2 כפות רוטב צ’ילי תאילנדי מתוק 3 שיני שום פרוסות (קצצתי) 1 כף שמן תירס [או כף חמאה](השתמשתי בשמן..) 1 כף מירין (החלפתי בסויה) מלח ופלפל שחור טחון טרי 6 גבעולי שמיר (ויתרתי) 4 גבעולי בזיליקום (לא היה לי) 1 לימון פרוס עם הקליפה 1 שומר חתוך לרבעים 2 גבעולי בצל ירוק אופן ההכנה 1. מערבבים רוטב צ’ילי, שום, שמן, מירין, מלח ופלפל בקערה. מורחים את חזות העוף. 2. מסדרים גבעולי שמיר ובזיליקום ופרוסות לימון על תחתית הסטימר, ועליהם מניחים את חזות העוף. מסדרים סביב את השומר והבצל הירוק, מכסים ומניחים על סיר עם מים. מאדים 20-15 דקות, או עד שהנתח לבן ועשוי גם מבפנים. מגישים עם ירקות מאודים. לגיוון: מוסיפים למים שבסיר האידוי תבלינים נותני טעם, כגון עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי או שחור וכדומה.
תודה לרותי
|