12/10/2010 22:52
EFF Posts: 6392
|
רכיבים: 1/2 ק"ג שעועית יבשה ענף תימין חצי כפית מלח 2 שיני שום גדולות קלופות 1 עלה דפנה לרוטב 1 בצל אדום גדול קצוץ דק 1 פלפלון אדום חריף קצוץ דק מעט פטרוזיליה קצוצה דק מעט כוסברה קצוצה דק בצל ירוק קצוץ 1 כף כמון טחון מעט שבבי צ'ילי 3 כפות שמן זית חצי כוס מיץ ליים או לימון מלח ופלפל שחור גרוס אופן הכנה: הכנות מקדימות: משרים את השעועית במים למשך הלילה, מסננים ושוטפים. מניחים את השעועית בסיר, מכסים במים ומוסיפים תימין, מלח, שום ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שהשעועית מתרככת, אך לא מתפרקת. מסננים ונפטרים מהתבלינים. בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוסיפים את השעועית ומערבבים היטב. מכסים ומשהים כמה שעות במקרר.
|