14/01/2017 16:35
EFF Posts: 6391
|
מרק ירקות עם כופתאות הודו למרק: 1 כף שמן זית 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות 1 כף רסק עגבניות 5 כוסות מים 1 כפית כורכום או חוואיג' למרק 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים 4 תפוחי אדמה או בטטות בקוביות 250 גרם דלעת בקוביות כפית אבקת מרק בטעם עוף
לכופתאות : 1/2 ק"ג בשר הודו טחון (עדיף בשר הודו אדום) 1 ביצה כפית אבקת מרק בטעם עוף או פטריות 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית כמון מלח רצוי להשהות את העיסה כשעה במקרר
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזרים ,את תפוחי האדמה והדלעת
2. מערבבים בקערה את הבשר, הביצה והתבלינים לכופתאות. יוצרים כדורים בגודל כדור טניס ומחליקים בעדינות לתוך המרק. מבשלים ברתיחה בינונית כשעה.
|