|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
16/06/2015 23:35
miribelkin Administrator Posts: 3755
|
הפיתרון היחידי למה שתיארת...זה הצבת גבולות ברורים 3 ארוחות...יפות ובריאות ןרק שותים בין הארוחות....אני גם לועסת מסטיק. הלואי על כולם חיים משעממים כמו לך....תמשיך להיות עסוק ותצליח. אל תיתן לאוכל לנהל לך את החיים......לילה טוב מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/06/2015 07:47
אייריס Posts: 3744
|
כן. פשוט הזדהיתי איתך חחחח.. לא קלה דרכנו אבל לקחת את זה בצעדים קטנים ולדעת שזה לכל החיים אורח חיים בריא ושפוי ולא דיאטה לזמן קצוב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/06/2015 16:56
dany Posts: 19819
|
יום ביומו זו שיטה טובה לפעמים שעה בשעתה.............. some יקר את מתאר אנקדוטות מהחיים של כולנו........ מירי לא אמרה שהיא לא מבינה שאוכלים משעמום אלא מה פתאום בכלל משעמם......... תמיד יש מה לעשות ואתה בהחלט מדבר על כך שיש לך כל הזמן מה לעשות.......... בעצם אתה מחפש את הדקות הללו של ההפוגה שאתה קורא להן שעמום.......... אין מה לעשות צריך לעבוד על המוח, ובתוך כל הבאלגאן למצוא איזה סדר והגיון. אז תכנית עבודה מוסדרת יש שעות שאוכלים ויש שעות שפשוט לא!!!!!!!להכניס לראש עכשיו אני לא אוכל.............כי........... אכלתי לפני רגע, כי אכלתי צהריים מנה יפה וטובה וממש אני לא רעב באמת.......... כי אני בעצם בכלל לא רעב אז אולי כוס מים ועוד אחת......... לברר לעצמך למה את ניגש למקרר, מה אתה מנסה למצוא שם, איזה פיתרון לבעייה. אתה מבין שכל אשר אני אומרת לך אני אומרת לעצמי שהרי כולנו אותה משפחה......... ואגב אני לא הייתי רזה באמת באמת בחיי........ היו תקופות וגם עכשיו זאת תקופה כזאת שאני שוקלת פחות..... מה שנקרא אולי משקל יעד.......... אבל אם אני לא משגיחה זה מאד מאד זמני, ןאני ממש ממש כבר לא ילדונת........חחחחחחחח רק חוגגת עוד חודשיים 65 וכל חיי נמצאת במעגל הזה. אז תדבר עם עצמך תברר לעצמך ותלך בדרכים חדשות אם הדרך הישנה והידועה מובילה אותך אל המקרר............ בהצלחה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/06/2015 21:37
some1 Posts: 44
|
זה מאוד דומה לאופציה א. כשלא מתחשק לעשות משהו שצריך לעשות, רצים לאוכל, לא?
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/06/2015 18:30
אייריס Posts: 3744
|
אצלי זה בא בתקופות השעמום.. כרגע לא בא לי לקרוא ספרים שאני מאוד אוהבת / להתעסק בניירת / לבשל/ פשוט לא בא לי וההסבר שלי אולי בגלל החום שאני מאוד שונאת. ואז נכנסים למקרר ולא משנה אם קודם אכלתי תמיד יש מקום לעוד נס קפה קר או אוכל מנחם. בשורה התחתונה זה נכון שאנחנו פה ומשתדלים ליישם וללמןד את השיטה של מירי אז לפעמים זה מצליח ולפעמים לא.. מקווה שננצח הקיץ הזה לאכול בשליטה ולא לחפש לנו תירוצים ובטח לא להשתעמם. אז היום שוב חזרתי לשיטה בינתיים הולך טוב מקווה שגם מחר יהיה ככה. יום ביומו אין לי ברירה אחרת. ערב נפלא לכולם
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/06/2015 15:13
some1 Posts: 44
|
בהרצאה השבוע, מירי אמרה שהיא לא מבינה את המשמעות של לאכול משיעמום. אז אני אסביר איך קורה הנס הזה אצלי, אני בטוח שיהיו כמה שיזדהו עם חלק מהדוגמאות.
אני אדם מאוד עסוק. אני מנהל חברה קטנה, נוסע לחול, הרבה פגישות, הרבה יציאות לשטח. אני יכול לצאת מהבית בשעה שש בבוקר ולחזור בשעה שמונה בערב. כשאני בחוץ, הכל טוב. לא אוכל הרבה, אם אוכל אז מאוד מקפיד על מה אני קונה או מה אני לוקח. אבל כשאני חוזר הביתה אני אוכל משיעמום.
זה לא שאין לי מה לעשות בבית. אני לומד לתואר, ובכל יום מתקשרים אלי לעזור במחשבים חברים ומשפחה (אין יום בלי שניים שלושה טלפונים), ואני עובד גם מהבית בערב לפעמים, ואני מגבש עוד פרויקט קטן מהצד שאני עובד עליו בבית חוץ מהחברה שאני מנהל, ואני משתדל מאוד שלא יעבור ערב בלי לצפות בסדרה שאני אוהב, ובלי לקרוא ספר. ויש כמובן עוד הרבה דברים, זה על קצה המזלג. לא משעמם לי בשורה התחתונה.
אבל הנה מה שקורה. אופציה א נניח שאני צריך לסדר את הבית. אני שונא לסדר את הבית. אז אני אומר לעצמי, טוב, קודם אני אתקלח. אחכ אני אוכל משהו קטן כי חם לי ולא יזיק לי איזה משהו קר מהמקרר (נכון לתקופת הקיץ הזו). ואז אני רק חושב על להתחיל לסדר אני נהיה צמא. אז הולכים לשתות. ואז אני אומר לעצמי, מקודם, כשפתחתי את המקרר, עמד שם איזה משהו קטן שנראה לי שיש סיכוי שזה לפני תאריך תפוגה. (לא חשוב מה). חבל עליו.
אופציה ב מתיישב מול המחשב. מתחיל השגעון. חבר מדבר איתי בסקייפ. פתאום יש לי טלפון סלולרי. פתאום יש לי שיחת סקייפ מקרוב משפחה שגר בחול. אני בשתי שיחות במקביל. החבר שמתכתב איתי נעלב שאני לא עונה לו מהר. אני לא מספיק לנתק את השיחה הראשונה כבר יש ממתינה. תשתלט על המחשב שלי יש לי פה איזו בעיה, תתיחס אלי אני צריך משהו דחוף, נכנס לי וירוס, המחשב שלי צועק הצילו, טררם מפה ועד להודעה חדשה. אז אני עוזב הכל הולך למקרר.
אופציה ג מתחיל לראות סדרה שאני אוהב. לא מסוגל לראות פרק של סדרה מההתחלה ועד הסוף בלי לעצור באמצע. זה התחיל מזה שהפריעו לי המון באמצע פרקים, והתרגלתי לעצור באמצע, לטפל בכל מיני דברים ולהמשיך אחרי כמה דקות לראות את הסוף של הפרק. אז אני עוצר. הולך לשירותים, שם אוכל לחתולה, יורד לנשנש משהו קטן, תה או קפה קר, לפעמים מים.
אופציה ד לשבת ללמוד. אין כמעט סטודנט שמסוגל לשבת ללמוד כמה שעות רצוף בלי לקום ולנשנש באמצע. כשאתה טוחן לעצמך את המח על כל מיני קשקושים, המח דורש אנרגיה.
לכל הדוגמאות האלה אני קורא לאכול מתוך שיעמום. אני אשמח לטיפים, וגם לשיתופים שלכם, מה זה נקרא אצלכם לאכול משיעמום?
ולפני סיום אני אשבור פה סטיגמה. עד שהתגייסתי הייתי נער מאוד רזה. עד כדי כך רזה, שהתלבטו אם אני במשקל מתאים להתגייס לצבא. לא הייתי אנורקסי, הייתי רזה מאוד. כי הייתי צמחוני מכיתה ג, והיו לי המון כאבי בטן לא מוסברים, שהיום אני יודע שזה כי אני רגיש לגלוטן ואז לא ידעתי, וככה יצא. הקליוגרמים העודפים אצלי התחילו בצבא. מהמון מנות חמות כי לא היה לי מה לאכול, והרבה אוכל קנוי משקמיות למיניהם. אז היום אני שמנמוד, זה לא היה חלק מהעבר שלי כילד/נער כמו לחלק מהאנשים. edited by some1 on 6/14/2015
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|